hur gör man fiskpanetter o dillmajonnäs?
Ja, som rubriken lyder... typ som man fick i skolan? Med stekt fisk, typ rödspätta är ju gott... men hur gö man?
Ja, som rubriken lyder... typ som man fick i skolan? Med stekt fisk, typ rödspätta är ju gott... men hur gö man?
vänd rödspättafilé i ägg och sen i ströbröd som är saltat och pepprat. Stek i mycke smör ett par minuter på varje sida.
Dillmajonäs är precis som det låter. Majonäs med dill i.
Tycker det är godast dubbelpanerat. Alltså vänd fisken i först mjöl och kryddor (salt, svart och/eller vitpeppar, kanske citronpeppar och torkad dill), därefter i uppvispat ägg blandat med lite mjölk och sist ströbröd.
Kryddningen blir bäst om du saltar och pepprar direkt på fisken alt i mjölet eftersom fisken då suger åt sig mycket mer av smakerna. Annars hamnar det lätt bara i paneringen eller i stekpannan. Mycket smör i stekpannan och inte för hög stektemperatur.
En god bas till kall sås är hälften majonäs/hälften creme fraiche, torkad eller färsk finhackad dill. Kan varieras med ex stenbitsrom, rödlök, kaviar, hackade räckor, hackat hårdkokt ägg, finklippt gräslök.
Tack