Kyckling Stroganof
4 pers
Ingredienser
4 kycklingfiléer eller urbenat lår
1 gul lök i tunna klyftor
200 g skivade champinjoner
1 msk smör
1 msk olivolja
1 dl torrt vitt vin
1 msk paprikapulver, starkt
1 dl lätt creme fraiche
2 msk tomatpuré
1 ½ msk fransk senap
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Gott med pressad potatis & vitkålsallad
Gör så här:
1. Strimla kycklingfiléerna. Fräs lök och svamp i smör och olja på svag värme 2-3 min. Lägg i kycklingstrimlorna och låt fräsa med.
2. Tillsätt vin och paprikapulver och sjud 2-3 min. Vänd ner creme fraiche, tomatpuré och senap och sjud ytterligare 2-3 min. Smaka av med salt och peppar.
Örtpanerad kotlett
Ingredienser
2 benfria fläskkotletter
1/2 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1/2 msk dijonsenap
1 dl hackade färska örtkryddor:
basilika, timjan, rosmarin
Sås:
1 dl vatten
1 msk konc kalvfond
1/2 dl mini fraiche (5 %)
1/2 msk vetemjöl
1/2 tsk kinesisk soja
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
Gott med potatisklyftor i ugn & en god sallad
Gör så här:
1. Stek kotletterna 2 minuter
per sida på medelvärme. Ta upp
och håll dem varma under folie.
2. Häll vatten och fond i stekpannan.
Koka upp. Blanda
mini fraiche med vetemjöl och
vispa ner det. Sjud såsen 3 minuter.
Tillsätt soja. Smaka av
med ev salt och peppar.
3. Lägg senapen i en klick på en
tallrik. Hacka örtkryddorna.
Doppa kotlettkanten i senap
och sedan i örtkryddorna eller
bred på senapen och strö över
örtkryddorna.
4. Servera köttet med ugnsstekta
potatisklyftor, sås och
sallad.