Mexikansk efterrätt?? Tips till buffén!!
Hej!
Skall ha en tre-rättersmiddag med mexikanskt tema, men jag har ingen efterrätt!! Kan någon ge mig förslag på vad jag kan ha för något?!
Tack på förhand!!
Hej!
Skall ha en tre-rättersmiddag med mexikanskt tema, men jag har ingen efterrätt!! Kan någon ge mig förslag på vad jag kan ha för något?!
Tack på förhand!!
Hmm... vad sägs om limesorbet med mynta i? Känns lite mexikanskt tycker jag *ler* Lätt som en plätt att göra också
Annars kanske cheesecake med samma smak, lime eller lime och mynta...
Grillad ananas med limesocker, vaniljglass till
Inget jag skulle vilja ha men smaken är ju som baken www.tasteline.com/default.ns&intChannelID=&lngRID=3280&tlfo=0
Flan är väldigt vanligt i mexiko
Avocadoglass
4 pers
1 mosad avocado
1 msk citronsaft
1 msk vanillinsocker
1/2 liter vaniljglass (något tinad)
Garnering:
1 dl rostade hackade nötter
1. Blanda samman ingredienserna i en bunke
eller kör dem i en matberedare till slät konsistens.
2. Frys blandningen.
3. Servera i portionsglas. Strö över nötterna.
Frusen Lime Cheese Cake
8-10 bitar
8 st (ca 125 g) digestivekex
25 g smält smör
1 msk farinsocker
Fyllning:
1 ask (200 g) Philadelphiaost
1 dl socker
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1 msk florsocker
Skal och saft av 2 limefrukter
3 äggvitor
1. Mixa kex och socker i en matberedare. Tillsätt smör
och blanda samman. Tryck ut smuldegen i en form med
löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt.
2. Vispa samman ost, socker och äggulor. Vispa grädde och florsocker.
Blanda ost och gräddsmet och smaksätt med limeskal och saft.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem i smeten.
4. Häll smeten i formen och frys den i minst 4 tim.
5. Tag fram formen ur frysen ca 30 min innan serveringen.
Servera med färska jordgubbar.
Mango med kanelgrädde
4 pers
ca 2 dl vatten
1 1/4 dl socker
1 liten kanelstång
1 msk rivet citronskal
3 mangofrukter, skalade och skurna i klyftor på längden
2 dl vispgrädde
1 msk socker
1 tsk kanel
1. Blanda vatten, socker och kanelstång i en kastrull.
Koka upp och låt koka ca 10 min. Rör om då och då.
2. Tillsätt citronskal och mangoklyftor och låt dem småkoka
7 - 10 min tills de är mjuka.
3. Tag upp kanelstången. Låt svalna.
4. Vispa grädden och rör ner socker och kanel.
5. Lägg frukten i portionsskålar. Häll över lite av lagen
och toppa med en klick kanelgrädde.
Jordgubbschimichangas
4 pers
1/2-1 förp Old El Paso 8 Soft Flour Tortillas
1/2 l färska jordgubbar, skivade
1-2 kiwifrukter, skivade
Smör eller margarin
Florsocker
2 dl vispgrädde
1 tsk rivet apelsinskal
1. Vik tortillabröden först på mitten och ytterligare
en gång till så att två fickor bildas.
2. Fyll fickorna med jordgubbar och kiwi.
3. Stek tortillabröden i matfett, på svag värme
ca 2 min på varje sida tills de fått gyllenbrun färg.
4. Sikta florsocker över och servera med vispad
grädde smaksatt med apelsinskal.
Saftig ananaskaka
4 pers
2 msk smör eller margarin
1 burk ananasringar (4-5 st, som du låter rinna av innan)
1 dl socker
ca 15 cocktailbär
125 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
1/2 dl ananasjuice
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Täck botten av en form med bakplåtspapper. Smörj pappret
och formens kanter.
3. Strö socker i formen. Lägg ananasringar på, med cocktailbär i varje ring.
4. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen ett i sänder under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och vanillinsocker och rör ner det i smeten växelvis med ananasjuicen.
5. Klicka smeten över frukten. Grädda i nedre delen av ugnen, ca 40 min.
6. Droppa ev lite ananasjuice över kakan, så att den blir saftig och låt stå kallt. Servera med mjukvispad grädde.