• Anonym

    Någon som haft "specialistmödravård"?

    Undrar om det är någon som haft "specialistmödravård"? Vad innebär det?
    Har nämligen blivit lovad av min läkare att få det vid min nästa graviditet, då jag förlorade vårt lilla pyre ganska sent i graviditeten......

    Tacksam för svar!

  • Svar på tråden Någon som haft "specialistmödravård"?
  • sommarlängtan

    Jag gick på Spec MVC under min graviditet. Jag fick träffa läkare med jämna mellanrum, flera UL och oftare besök. Alltså är man lite mer "påpassad" vilket säkert kan kännas skönt. Jag fick även föda på Spec Förlossningen.

  • ebben

    jag gick på UL på specmödra pga att jag hade haft högt blodtryck.Pratade bara m läkaren o fick göra ett exrta UL-inget mer.........

  • Kickans mamma

    Gick där ½ första graviditeten pga risk för havandeskapsförgiftning och att bebisen växte så dåligt. det var underbart de hade mer besök o fler koller med UL läkaren o bm satt vägg i vägg så man hade alltid tillgång till båda.

    Även denna gång går jag där.

    man kan också få gå hos en vanlig MVC o kompliterande besök på spec men jag gå hellre på ett o samma ställe.

  • Annica Saga

    Jag gick på spec MVC de sista två månaderna pga av tillväxthämning. Fick göra flera UL, CTG och prata med en läkare varje gång.

  • lill skruttan

    Går på spec. nu.. får fler besök hos bm och fler läkarbesök med ul. har gjort upp med läk om att vi fram till v.24 (till att börja med) har 4 ul och besök hos bm varannan vecka! så de är lite upp till dig hur du känner också, skulle jag tro. och är det något speciellt som känns fel eller konstigt, så behöver jag bara ringa. så får jag komma in så fort jag vill.
    gjorde första vul:et i v.11..

  • krakel

    ja nu är jag ju inte gravid , ännu, men när jag blir det har man lovat mig att jag ska få all hjälp jag vill och får till en icke övverdriven önskan typ ul varje v..hmm.. men i alla fall få bestämma själv allt från inga extra koller ( förrutom de läkar besök jag inte "kommer undan" ) till att fpå gå så att jag känner mig tillfreds.. en annan änglamamma jag pratar med hon ska ha i juni,, tror jag hon har fått all hjälp hon villl och vart på 5 ul så det är visst inta bara snack och lovande av guld och gröna skogar...

    kramar sanna

  • Strandberg

    Jag gick oxå på spec mödravård. Jag fick toppen hjälp och det var verkligen skönt. Jag gick på odenplans spec mödravård. Fick träffa dom så ofta jag ville och så. Kram

  • Maggi74

    Tack så mycket för era svar! Det känns skönt att få veta vad specialist-mödravård innebär, då jag inte hört talas om det tidigare.....!
    Jag önskar er alla lycka till i framtiden!!!

  • emmapemma is back

    Vad e själva problemet?? Jag har försvagad livmoderhals och fick cereklage inoppererat. Gick både till mvc och spec mvc.. Är det inom detta område så tror jag att jag kan svara på allt så hör av dig om du undrar. Beklagar förlusten av pyret . Önskar dig all lycka i framtiden
    *kramar*

  • Velouria

    Grattis, specialistmödravård är toppen! Vi som går där av olika anledningar kollas upp lite extra.
    Jag födde i Göteborg och visste hela graviditeten att jag skulle föda på specialistförlossningen. Det var jätteskönt att veta eftersom jag hörde talas om kvinnor som skickas till Varberg och Borås när det inte finns plats i Göteborg.

  • eng

    Hej

    Jag har gått på specialmödravården bägge mina graviditeter...När jag väntade min dotter för 13 år sedan gick jag där för mitt blodtryck som inte var så bra....då kollade mig 1 gång i veckan från vecka30 å fram till bf....När jag väntade min son som somnade in i magen fick jag oxå ¨år där .. men inte lika ofta med fler ultraljud gjordes pga mitt myom som jag hade /har på livmodern.Men jag fick nya läkare varje gång jag kom dit...Jag tycker att du skall kräva en å samma läkare varje gång du kommer dit... för tryggheten.. de ångrar jag idag att jag inte sa till om... men nästa graviditet så blir vi lovade att få ha samma läkare genom hela graviditeten som vi hade under förlossningen med vår änglason Engel... jag verkligen är super nöjd med henne som människa ....lycka till

  • ebben

    Tycker definitivt INTE att man ska kräva samma läkare mm. Herregud ,du vet ju inte hur de jobbar! En del kanske inte jobbar heltid,de kan ju bli sjuka själva. Man kan ju önska,men aldrig kräva.

  • Majsan70

    Jag har gått på spec. mödravård två av tre graviditeter. Dels för mitt höga blodtryck och risken för havandeskapsförgiftning och dels för att ett av barnen hade ett misstänkt hjärtfel som de ville ha koll på.

    I mitt fall innebar det tätare kontroller av mer specialiserad personal. Jag var på fler ultraljud. Summa summarum mycket god vård av lugn o trygg personal som verkligen hade svaret på allt.

  • Vera Citron

    Att gå på specialistmödravård innebär att man kan vara så trygg som det bara går att vara igen. Spec MVC är guds gåva till alla oss "problemmammor" - ja, det där är inte mitt uttryck och inte fasen kunde jag relatera till det. Men det skiter jag i, de får kalla mig vad de vill så länge den här fantastiska instansen finns. DEN ÄR BÄST!!!

    De har en fantastisk förmåga att finnas, ta oron på allvar men ändå tona ner och försöka få en att se sig själv som en så vanlig gravid det bara går. Till slut glömde jag nästan att det var ett SPEC framför deras mvc.
    Jag älskar dem, särskilt mina, på SöS.

    Suck. Mina hjältinnor.

  • eng

    jag har iallafall krvävt att få samma läkare å hon sa till mig oxå att vill jag ha henne kvar så får jag ha ehnne under hela gravtiden så de känns skönt för mig.... å jag e GLAD över att de var HOn själv som sa givetvis skulle jag få han henne ....å ingen annan om de skulle ge mig bättre förtroeende.... å de gör de .. ..men givetvis de är ju ppp till var och än att känna efter ... har iallfall SUPER kontakt med denna fanastiske spec läkaren som jag pratar med och kommer till nu under min sjukskrivning.. och under prossessen ATT bli gravid igen ...känns skönt...hoppas att du finner lugnet du med i spec mvc:n..Kramisar

  • Miss Daisy

    Jag gick på specialistmödravården under den senare hälften av min graviditet pga av att de upptäckte en myom i min mage som fick mig att må väldigt dåligt. Jag tycker de var jätte bra där, helt suveräna. Mkt bättre och mkt mer lyhörda än på vanliga mödravården.

    Jag gick på SÖS specialist mödravård. Helt underbara läkare, Bm... Ja, alla

  • mariaa

    Jag har gått på spec. MVC båda mina grav. Det pga att jag är diabetiker nu andra grav. väntade jag dessutom tvillingar.
    Jag hade samma läkare nästan varje gång.Gjorde flera UL.

  • jenmat

    Hur kommer man till spec.mvc?? har en väldigt jobbig graviditet i v10 med störtblödningar och avsmalnande hinnsäck efter ett ivf

Svar på tråden Någon som haft "specialistmödravård"?