Ert bästa recept på vitlöksbröd
Tar jag gärna emot
Tar jag gärna emot
Vi brukar ta nåt ljust bröd ex formfranska, baugetter, lantbrös, eller rostbröd. Sen blandar vi smörgåssmör, pressad vitlök, basilika, vitpeppar och brer mkt på varje skiva och sen rostar det i ugen. MUMS va gott
Brukar ta en baguette och antingen skära skåror nästan hela vägen i och ha vitlökssmör (smör+vitlök+persilja) emellan, eller skära skivor av baguetten, bre på vitlökssmöret och ha in i ugnen tills de blir gyllene.
MMums tack för tipsen! Här ska göras vitlöksbröd ikväll...har precis varit ute i pissregnet o köpt en baguette
Ett litet tips som inte många känner till; smält smöret tillsammans med vitlök och salt och lite SIRAP! Pensla på brödskivorna (gärna lite rustikare baguette) och in i ugnen! Låter konstigt men är vansinnigt gott.
ca 14 dl vetemjöl special
4 klyftor pressad vitlök
5 dl vatten
50 gram torrjäst
2tsk salt
2 msk vit sirap eller socker.
2 msk rumsvarmt margarin
Häll upp ungefär 12 dl av mjölet i en bunke och rör ihop det med torrjästen.
Se till att jästen fördelar sig jämnt.
Blanda salt,sirap och margarin i en annan bunke och häll i vitlöken.
Värm vattnet till 45 grader ,häll i margarin blandningen och rör.
Rör sedan ner mjöl och jästblandningen .
Knåda i 10 minuter.'
Ta eventuellt mer mjöl. men inte mer än 14 dl totalt.
Låt degen jäsa under bakduk i en halvtimme.
Ta upp den på mjölad bakbord och knåda några få tag.
Dela i 3 runda bröd och låt jäsa i 3 kvart under bakduk.
sätt ugnen på 235 grader.
Snitta brödet ,sätt in dem långt ner i ugnen och sänk genas värmen till 210 grader.
Grädda dem i ungefär 20 minuter.
Låt degen
ca 14 dl vetemjöl special
4 klyftor pressad vitlök
5 dl vatten
50 gram torrjäst
2tsk salt
2 msk vit sirap eller socker.
2 msk rumsvarmt margarin
Häll upp ungefär 12 dl av mjölet i en bunke och rör ihop det med torrjästen.
Se till att jästen fördelar sig jämnt.
Blanda salt,sirap och margarin i en annan bunke och häll i vitlöken.
Värm vattnet till 45 grader ,häll i margarin blandningen och rör.
Rör sedan ner mjöl och jästblandningen .
Knåda i 10 minuter.'
Ta eventuellt mer mjöl. men inte mer än 14 dl totalt.
Låt degen jäsa under bakduk i en halvtimme.
Ta upp den på mjölad bakbord och knåda några få tag.
Dela i 3 runda bröd och låt jäsa i 3 kvart under bakduk.
sätt ugnen på 235 grader.
Snitta brödet ,sätt in dem långt ner i ugnen och sänk genas värmen till 210 grader.
Grädda dem i ungefär 20 minuter.