Varför 70 grader? (Ersättning)
Ska börja ge min son ersättning för jag rasar så i vikt.
Men varför måste vattnet vara 70 grader när man blandar i pulvret?
Ska börja ge min son ersättning för jag rasar så i vikt.
Men varför måste vattnet vara 70 grader när man blandar i pulvret?
nu har jag inga barn... men, är kock
Och livsmedel skall alltid vara minst 70 grader, så att div bakterier försvinner.
för att det skulle finnas bakterier i vattnet så är dom döda då.
finns dock några som tål högre temp.
Vid 100 grader kokar det ju så jag antar att det är för att näring och sådant ska finnasd kvar.
det kan även vara bakterier i pulvret
Jag har altid fått lära mig och som vi oxå har gjort. Koka vattnet svalna av till ättemp...blanda i pulvret. är vattnet för varm så förstörs de viktiga näringsämnena.
Tänkte inte på ev bakterier i ersättningen. Koka flaskor och vatten tycker jag är självklart, vi har egen brunn och har inte gjort någon analys på det. Men det går ju fortare att tillaga om man redan har allt "kokat" och klart och sen kan värma i vattenbad/micron till ät temperatur.
Semper är 70, Nan är 40 ... undrar varför?
vadå?
Kan man inte koka vattnet och blanda i pulvret direkt (har NAN1)???
Brukar låta det svalna i kallt vattenbad. Kan man inte göra så?