• diddisen80

    hur lagar du Bearnaisesås ?

    tänkte fösöka mej på att göra egen Bearnaisesås har förstått att det är lite knöligt.
    skulle bli glad om ni kunde dela med av erat bästa Bearnaisesås recept.

  • Svar på tråden hur lagar du Bearnaisesås ?
  • Whilda

    Först smäler jag smöret sen rör jag ner en påse knorr (såsmix)
    och sedan 1,5 dl mjölk.
    Låter det småputtra i några minuter.
    Sen klart att servera ....
  • diddisen80
    Whilda skrev 2008-01-29 18:13:05 följande:
    Först smäler jag smöret sen rör jag ner en påse knorr (såsmix)och sedan 1,5 dl mjölk.Låter det småputtra i några minuter.Sen klart att servera ....
    Tack men det var precis ett sådant svar jag inte ville ha.
    Jag vill göra en från grunden.
  • OMWF

    Åh min är lättare, 1.5 dl vatten, vispa ner påsmixen (blåband tror jag, tjock kartong) ställ på plattan som är på 6an och vipa tills det börjar bubbla, kläm ner massa sån där flytande milda, vispa lite till och klart!

    Kanske inte var lättare?


    Whilda skrev 2008-01-29 18:13:05 följande:
    Först smäler jag smöret sen rör jag ner en påse knorr (såsmix)och sedan 1,5 dl mjölk.Låter det småputtra i några minuter.Sen klart att servera ....
  • Minerad
    OMWF skrev 2008-01-29 18:17:36 följande:
    Åh min är lättare, 1.5 dl vatten, vispa ner påsmixen (blåband tror jag, tjock kartong) ställ på plattan som är på 6an och vipa tills det börjar bubbla, kläm ner massa sån där flytande milda, vispa lite till och klart!Kanske inte var lättare?
    Jag rör ibland ner påsmixen direkt i en kastrull med nykokt pasta. I win.
  • diddisen80

    Okej jag får uppenbarligen inget vettigt svar.
    Får väl ta reda på det nån annanstans då.

    FL brukar vara en bra plats att få lite tips på annars men inte denna gången uppenbarligen.

  • IngGa
    Lättast är att använda olja. Äggulor, dragon och olja. Ska man använda smör är det enklare om man vispar under lite värme. Så skär det förhoppningsvis inte.
  • svinto

    Här kommer mitt recept på bearnaise sås:

    75 gram smör
    2 äggulor
    1 dl grädde
    citronsaft
    dragon

    Låg värme tills den blir tjock!

  • diddisen80

    svinto

    Blandar man bara det i en kastrull då eller?
    ungefär till hur många personer är det ?
    Tack så mycket

  • OMWF

    Du kan ju inte ha pasta och bearnaisesås funkar ju inte. I win!


    Minerad skrev 2008-01-29 18:21:50 följande:
    Jag rör ibland ner påsmixen direkt i en kastrull med nykokt pasta. I win.
  • svinto

    Japp, låt allt smälta samman, inte för hög värme.
    Smaka av med citron och dragon efter smak. Man kan använda matlagningsgrädde.
    Hoppas du gillar den!

  • Jag Ond

    hejsan, har gjort egen bea många gånger men inte så ofta så jag lärt mig receptet,
    jag är dock en sådan som aldrig håller mig till recept men till bean måste jag göra det
    så kolla tex i vår kok bok gör som det står så blir det en jätte god bea
    och skär den sig så häll i lite kallt vatten och vispa som f*n eller en isbit.. det hjälper...
    lycka till med bean!

  • abnocto

    sök på micro och Bearnaisesås så borde du hitta ett snabbt att göra i micron

Svar på tråden hur lagar du Bearnaisesås ?