Jag har massa after eight kvar efter jul, recept förslag på det?
Jag vill ju inte slänga 3 oöppnade paket så har ni några goda recept?
Jag vill ju inte slänga 3 oöppnade paket så har ni några goda recept?
Åh så gott! Passar ju attlägga på alla slags chokladkakor elelr muffins så att det smältersom en glasyr. Eller blanda i choklad eller vaniljglass. Päronhalvor gratinerade med after eight är ju en klassiker.
Stoppa dem direkt i munnen? (Toksmarrigt ju!)
Man kan ju göra en superenkel dessert, lägg en after eight på en halva päron (konserverat), in i ugn en liten stund och avnjut sen med lite glass.
Eller baka chokladmuffins, lägg en after eight ovanpå.
Glass after eight parfait
Ingredienser
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
3 msk vatten
3 msk florsocker
15 st bitar after eight
Gör så här
vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. värm vattnet och smält chokladbitarna i det under kraftig omrörning.
vispa grädden och blanda den i smeten, frys glassblandningen i en form 4 ? 5 timmar.
Serveringsförslag
färska hallon eller hallonsås
After Eight kakor
Ingredienser
200 gram smör( ej margarin)
1 dl socker
5 dl vetemjöl (spara lite till utbakning)
45 st after eight plattor
Gör så här
blanda samman de torra ingre,tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta ihop till en deg.gärna i matberedare
dela degen i 2 delar,rulla till längder o platta ut.skär sedan till fyrkanter lika som after eight.
gräddas i 200° ca 8 minuter.så fort dom kommer ut ur ugnen lägg på en after eight på varje kaka medan de är varma.låt svalna på plåten
Aftereight-gratinerade päronhalvor är ett klassiskt recept.
Googla.
Mintchoklad tårta
du behöver:
ströbröd
100gsmör el margarin
100g after eight
2 ägg
2 dl socker
2,5 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
Glasyr
150 g after eight
Sätt ugnen på 175 grader Smörj o bröa en form med löstagbar kant
Smält smör i en kastrull på svag värme Dra kastrullen på sidan
bryt ner after eighten Låt smälta o rör till en slät smet
Vispa ägg o socker pösigt o tillsätt sedan choklad blandningen
rör om noga
Blanda mjöl kakao o bakpulver, rör ner i smeten Häll smeten i formen o grädda i 18 min
Ta ut kakan o täck toppen med after eight
Grädda ytterligare 5 min så after eighten smälter, bred sen ut så de täcker. Låt svalna Ta försiktigt bort kanten.
Har ej gjort den själv
lycka till!
Gör en vanlig kladdkaka och lägg after eight på när du tagit kakan ur ugnen.
Man kan även göra en rulltårta, smält after eighten o bre i rulltårtan..supergott
gud va mkt goda recept :).. är så trött på att bara äta dom som dom är :)..
men ikväll blir det päronhalvor i ugn med after eight och glass eftersom vi är sjuka så passar det bra med lite varmt och kallt tillsammans på tallriken :).. sen i helgen blir det något annat smaskigt recept :)
Afer eight terrin.
Ingredienser
3 dl vispgrädde
600 g mjölkchoklad
2 msk Mörkt Muscovadoråsocker
50 g smör eller margarin , rumstempererat
260 g After Eight
Gör så här
Hacka chokladen fint. Koka upp grädde och muscovadosocker och häll över chokladen. Rör tills det är en slät massa. Tillsätt matfettet och blanda väl. Lägg lite av krämen i en avlång form, lägg after eight plattor ovanpå som täcks med kräm. Fortsätt varvningen, se till att det blir kräm överst. Ställ svalt för att stelna. Doppa formen hastigt i varmt vatten när den skall stjälpas upp. Skär after eight terrin i tunna skivor med kniv som värms i varmt vatten.
After Eight-tårta
För ca 10 personer.
Ingredienser
Till kakan:
175 g mörk blockchoklad
175 g smör
2 dl socker
3 ägg
1 dl mjöl
Till glasyren:
200 g after eight
25 g smör
1 dl grädde
Gör så här
Smält chokladen och smöret. Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker, äggulor och mjöl i smöret och chokladen. Vänd sist i äggvitorna.
Grädda kakan i mjölad form i 175° i 30 minuter. Låt kakan svalna, gärna i press så den blir kompakt.
Smält After Eight och smör i en kastrull och rör i grädden. Bred glasyren över kakan. Dekorera gärna tårtan och servera med lättvispad grädde.
After eight kräm
För 4-6 personer.
Som tårtfyllning eller servera i glas
Ingredienser
2.5 dl grädde
150g after eight
Gör så här
Smält chockladen i micron vispa grädden och vänd ner chockladen, som svalnat något. Ställ svalt.
Jag hade mosade hallon i vispgrädde till.....
After Eight glass
För 4 personer.
Mycket god glass. Kanske inte den nyttigaste...
Ingredienser
3 äggulor
1 dl socker
2 dl mjölk
8 - 10 After Eight
2 dl vispgrädde
Gör så här
Sjud ihop äggulor, socker och mjölk under omrörning på svag värme till en halvtjock smet. OBS! Den får inte koka. Rör ner After Eight, låt svalna. Blanda i hårt vispad grädde. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram glassen 20 min. innan servering. Garnera med After Eight.
After eight sås
För 4 personer.
God sås som är perfekt till glass.
Ingredienser
1 dl vatten
1 dl socker
1 dl kakao
8 after eight
Gör så här
Blanda vatten, kakao och socker i en kastrull. Sjudunder omrörning. Lägg i After Eight och rör ihop. Låt svalna. Spädmed vatten om den är för tjock.
After Eight-båt
För 4 personer.
Ananas och After Eight är en god kombination
Ingredienser
2 små färska ananas
4 konserverade päronhalvor
8 After Eight
1½ dl vispgrädde
Gör så här
Dela ananasen och gröp ur den. Ta bort rotstocken och skär fruktköttet i bitar. Lägg skivade päronhalvor och ananas i skalet. Lägg på After Eight. Gratinera i ugn i 250? ett par minuter tills After Eight-plattorna smält. Passa noga, de bränns lätt! Låt svalna. Serveramed vispad grädde.
Semifreddo med hallon och mintchoklad
För 4 personer.
Ingredienser
4 äggulor
0,75 dl strösocker
3 dl hallon, frysta
8 After eight
2 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt
2 äggvitor
Eventuellt 1 msk mörk rom
Chokladsås:
1 dl kakao
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 nypa salt
Gör så här
Mosa hälften av hallonen. Skär mintchokladen i bitar.
Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt.
Vispa grädden.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Rör ned de mosade hallonen och mintchokladen i äggulesmeten. Tillsätt eventuellt rom.
Rör ner vispad grädde, matlagningsyoghurt och resten av hallonen. Vänd till sist ned de vispade äggvitorna.
Häll smeten i en form. Täck med plastfilm eller folie.
Frys semifreddon i minst 6 timmar.
Ställ semifreddon i kylen cirka 30 minuter före servering.
Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull.
Koka upp under omrörning, och låt sjuda i några minuter till lagom konsistens.
Skeda upp semifreddon i portionsskålar och dekorera med hallon. Servera den varma chokladsåsen till.
Aprikoser under minttäcke
För 6 personer.
Ingredienser
1 mindre konservburk aprikoshalvor i sockerlag ( 420 g varav 240 g aprikoser)
6 rutor After Eight
Servering:
vispad grädde eller glass
ev . valnötter
Gör så här
Sätt på ugnen.
Placera aprikoshalvorna i en ugnssäker form med den runda sidan nedåt och "halvan" uppåt. Lägg mintchokladrutorna ovanpå.
Ställ in mitt i ugnen i 175 grader 5-7 minuter så att chokladen smälter.
Servera med vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass och eventuellt valnötter.
ett snabbt supergott tips.. till 3-4 pers..
smält 10 after eight i micron eller en gryta på SVAG värme, & låt svalna lite..
vispa 2 dl grädde & blanda sedan försiktigt ihop grädde & den smälta chokladen..
lägg upp i små skålar & ställ i kylen någon timma..
de blir supergod AFTER EIGHT MOUSSE!!
lycka till! //maria