• Maddeliix

    Jag har massa after eight kvar efter jul, recept förslag på det?

    Jag vill ju inte slänga 3 oöppnade paket så har ni några goda recept?

  • Svar på tråden Jag har massa after eight kvar efter jul, recept förslag på det?
  • Kofttanten

    Åh så gott! Passar ju attlägga på alla slags chokladkakor elelr muffins så att det smältersom en glasyr. Eller blanda i choklad eller vaniljglass. Päronhalvor gratinerade med after eight är ju en klassiker.

  • getingmidja

    Stoppa dem direkt i munnen? (Toksmarrigt ju!)

    Man kan ju göra en superenkel dessert, lägg en after eight på en halva päron (konserverat), in i ugn en liten stund och avnjut sen med lite glass.
    Eller baka chokladmuffins, lägg en after eight ovanpå.


    Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken
  • Kidz

    Glass after eight parfait

    Ingredienser
    3 st äggulor
    3 dl vispgrädde
    3 msk vatten
    3 msk florsocker
    15 st bitar after eight

    Gör så här
    vispa äggulor och florsocker vitt och pösigt. värm vattnet och smält chokladbitarna i det under kraftig omrörning.
    vispa grädden och blanda den i smeten, frys glassblandningen i en form 4 ? 5 timmar.
    Serveringsförslag
    färska hallon eller hallonsås

  • Kidz

    After Eight kakor

    Ingredienser
    200 gram smör( ej margarin)
    1 dl socker
    5 dl vetemjöl (spara lite till utbakning)
    45 st after eight plattor

    Gör så här
    blanda samman de torra ingre,tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta ihop till en deg.gärna i matberedare
    dela degen i 2 delar,rulla till längder o platta ut.skär sedan till fyrkanter lika som after eight.
    gräddas i 200° ca 8 minuter.så fort dom kommer ut ur ugnen lägg på en after eight på varje kaka medan de är varma.låt svalna på plåten

  • Hellström

    Mintchoklad tårta

    du behöver:
    ströbröd
    100gsmör el margarin
    100g after eight
    2 ägg
    2 dl socker
    2,5 dl vetemjöl
    2,5 msk kakao
    1,5 tsk bakpulver

    Glasyr

    150 g after eight

    Sätt ugnen på 175 grader Smörj o bröa en form med löstagbar kant
    Smält smör i en kastrull på svag värme Dra kastrullen på sidan
    bryt ner after eighten Låt smälta o rör till en slät smet

    Vispa ägg o socker pösigt o tillsätt sedan choklad blandningen
    rör om noga

    Blanda mjöl kakao o bakpulver, rör ner i smeten Häll smeten i formen o grädda i 18 min

    Ta ut kakan o täck toppen med after eight

    Grädda ytterligare 5 min så after eighten smälter, bred sen ut så de täcker. Låt svalna Ta försiktigt bort kanten.

    Har ej gjort den själv
    lycka till!

  • Stanna

    Gör en vanlig kladdkaka och lägg after eight på när du tagit kakan ur ugnen.

  • HannaoNicko

    Man kan även göra en rulltårta, smält after eighten o bre i rulltårtan..supergott

  • Maddeliix

    gud va mkt goda recept :).. är så trött på att bara äta dom som dom är :)..
    men ikväll blir det päronhalvor i ugn med after eight och glass eftersom vi är sjuka så passar det bra med lite varmt och kallt tillsammans på tallriken :).. sen i helgen blir det något annat smaskigt recept :)

  • Mamsingen

    Afer eight terrin.

    Ingredienser
    3 dl vispgrädde
    600 g mjölkchoklad
    2 msk Mörkt Muscovadoråsocker
    50 g smör eller margarin , rumstempererat
    260 g After Eight

    Gör så här
    Hacka chokladen fint. Koka upp grädde och muscovadosocker och häll över chokladen. Rör tills det är en slät massa. Tillsätt matfettet och blanda väl. Lägg lite av krämen i en avlång form, lägg after eight plattor ovanpå som täcks med kräm. Fortsätt varvningen, se till att det blir kräm överst. Ställ svalt för att stelna. Doppa formen hastigt i varmt vatten när den skall stjälpas upp. Skär after eight terrin i tunna skivor med kniv som värms i varmt vatten.

  • Mamsingen

    After Eight-tårta
    För ca 10 personer.

    Ingredienser
    Till kakan:
    175 g mörk blockchoklad
    175 g smör
    2 dl socker
    3 ägg
    1 dl mjöl

    Till glasyren:
    200 g after eight
    25 g smör
    1 dl grädde

    Gör så här
    Smält chokladen och smöret. Vispa äggvitorna hårt. Rör ner socker, äggulor och mjöl i smöret och chokladen. Vänd sist i äggvitorna.

    Grädda kakan i mjölad form i 175° i 30 minuter. Låt kakan svalna, gärna i press så den blir kompakt.

    Smält After Eight och smör i en kastrull och rör i grädden. Bred glasyren över kakan. Dekorera gärna tårtan och servera med lättvispad grädde.

    After eight kräm
    För 4-6 personer.

    Som tårtfyllning eller servera i glas

    Ingredienser
    2.5 dl grädde
    150g after eight

    Gör så här
    Smält chockladen i micron vispa grädden och vänd ner chockladen, som svalnat något. Ställ svalt.

    Jag hade mosade hallon i vispgrädde till.....

    After Eight glass

    För 4 personer.

    Mycket god glass. Kanske inte den nyttigaste...

    Ingredienser
    3 äggulor
    1 dl socker
    2 dl mjölk
    8 - 10 After Eight
    2 dl vispgrädde

    Gör så här
    Sjud ihop äggulor, socker och mjölk under omrörning på svag värme till en halvtjock smet. OBS! Den får inte koka. Rör ner After Eight, låt svalna. Blanda i hårt vispad grädde. Ställ in i frysen i minst 4 timmar. Ta fram glassen 20 min. innan servering. Garnera med After Eight.

    After eight sås

    För 4 personer.

    God sås som är perfekt till glass.

    Ingredienser
    1 dl vatten
    1 dl socker
    1 dl kakao
    8 after eight

    Gör så här
    Blanda vatten, kakao och socker i en kastrull. Sjudunder omrörning. Lägg i After Eight och rör ihop. Låt svalna. Spädmed vatten om den är för tjock.

    After Eight-båt

    För 4 personer.

    Ananas och After Eight är en god kombination

    Ingredienser
    2 små färska ananas
    4 konserverade päronhalvor
    8 After Eight
    1½ dl vispgrädde

    Gör så här
    Dela ananasen och gröp ur den. Ta bort rotstocken och skär fruktköttet i bitar. Lägg skivade päronhalvor och ananas i skalet. Lägg på After Eight. Gratinera i ugn i 250? ett par minuter tills After Eight-plattorna smält. Passa noga, de bränns lätt! Låt svalna. Serveramed vispad grädde.

    Semifreddo med hallon och mintchoklad
    För 4 personer.

    Ingredienser
    4 äggulor
    0,75 dl strösocker
    3 dl hallon, frysta
    8 After eight
    2 dl vispgrädde
    2 dl matlagningsyoghurt
    2 äggvitor
    Eventuellt 1 msk mörk rom

    Chokladsås:
    1 dl kakao
    1 dl strösocker
    1 dl vatten
    1 nypa salt

    Gör så här
    Mosa hälften av hallonen. Skär mintchokladen i bitar.

    Vispa äggulor och socker riktigt vitt och pösigt.
    Vispa grädden.
    Vispa äggvitorna till hårt skum.

    Rör ned de mosade hallonen och mintchokladen i äggulesmeten. Tillsätt eventuellt rom.
    Rör ner vispad grädde, matlagningsyoghurt och resten av hallonen. Vänd till sist ned de vispade äggvitorna.
    Häll smeten i en form. Täck med plastfilm eller folie.

    Frys semifreddon i minst 6 timmar.

    Ställ semifreddon i kylen cirka 30 minuter före servering.
    Blanda ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull.
    Koka upp under omrörning, och låt sjuda i några minuter till lagom konsistens.

    Skeda upp semifreddon i portionsskålar och dekorera med hallon. Servera den varma chokladsåsen till.

    Aprikoser under minttäcke
    För 6 personer.

    Ingredienser
    1 mindre konservburk aprikoshalvor i sockerlag ( 420 g varav 240 g aprikoser)
    6 rutor After Eight

    Servering:
    vispad grädde eller glass
    ev . valnötter

    Gör så här
    Sätt på ugnen.

    Placera aprikoshalvorna i en ugnssäker form med den runda sidan nedåt och "halvan" uppåt. Lägg mintchokladrutorna ovanpå.

    Ställ in mitt i ugnen i 175 grader 5-7 minuter så att chokladen smälter.

    Servera med vispad grädde, vaniljvisp eller vaniljglass och eventuellt valnötter.

  • lalasmama

    ett snabbt supergott tips.. till 3-4 pers..
    smält 10 after eight i micron eller en gryta på SVAG värme, & låt svalna lite..
    vispa 2 dl grädde & blanda sedan försiktigt ihop grädde & den smälta chokladen..
    lägg upp i små skålar & ställ i kylen någon timma..
    de blir supergod AFTER EIGHT MOUSSE!!
    lycka till! //maria

Svar på tråden Jag har massa after eight kvar efter jul, recept förslag på det?