• BabyJay

    Salami på billys pizza? Får man?

    Sitter å äter. Blev fundersam. Kan man ät salamin på pizzan? SNabba svar tack

  • Svar på tråden Salami på billys pizza? Får man?
  • Willwmansmoster

    ja! Ät på!


    Snart så!
  • Lola Jämtland

    Såklart.
    Den är ju upphettad till minst 70 grader.


    //Blir det nånsin våran tur.....
  • BabyJay

    Tack!!! Då kan jag äta klart nu då!

  • Marsipan

    Måste salamin vara upphettad innan den kan ätas? Jag äter salami rå. Hoppas barnet i magen är friskt med tanke på min dagliga konsumtion.

  • Lola Jämtland
    Marsipan skrev 2008-01-31 14:53:38 följande:
    Måste salamin vara upphettad innan den kan ätas? Jag äter salami rå. Hoppas barnet i magen är friskt med tanke på min dagliga konsumtion.
    Jag har ingen aning om hur salami tillverkas så det törs jag inte svara på.

    Men är den upphettad så är man på den säkra sidan hursomhelst.
    //Blir det nånsin våran tur.....
  • Lola Jämtland

    Sökte på salami:

    "Salami är ett samlingsnamn på lufttorkade, saltade och kryddade italienska, spanska och ungerska korvar. Serveras i skivor, ju starkare smak desto tunnare skivor. Serveras ofta som förrätt men lika viktig som ingrediens i italienska kökets fyllningar, i grytor och soppor. Passar också bra på pizza. Salamin är ofta smaksatt med vitlök."


    //Blir det nånsin våran tur.....
  • Rapunzella
    Svar på #7

    Lola Jämtland skrev 2008-01-31 14:57:08 följande:
    Sökte på salami: "Salami är ett samlingsnamn på lufttorkade, saltade och kryddade italienska, spanska och ungerska korvar. Serveras i skivor, ju starkare smak desto tunnare skivor. Serveras ofta som förrätt men lika viktig som ingrediens i italienska kökets fyllningar, i grytor och soppor. Passar också bra på pizza. Salamin är ofta smaksatt med vitlök."
    Lufttorkat är väl inte så bra under graviditet, va?
  • BabyJay

    Näe, men det borde ju vara okej då om man hettat upp det i efterhand va?

  • Rapunzella
    Svar på #9
    BabyJay skrev 2008-01-31 15:19:17 följande:
    Näe, men det borde ju vara okej då om man hettat upp det i efterhand va?
    Ja, absolut!
  • Lola Jämtland
    Rapunzella skrev 2008-01-31 15:17:52 följande:
    ufttorkat är väl inte så bra under graviditet, va?
    Nix. Det ska man undvika.
    //Blir det nånsin våran tur.....
  • Lola Jämtland
    BabyJay skrev 2008-01-31 15:19:17 följande:
    Näe, men det borde ju vara okej då om man hettat upp det i efterhand va?
    Från kostråden (som jag länkade till):

    "Alla köttprodukter är säkra ur bakterie- och parasitsynpunkt om de upphettas till rykande heta (70°C ) innan de äts. Däremot överlever bakterier djupfrysning."
    //Blir det nånsin våran tur.....
  • BabyJay

    Ja okej!
    Är ju bara tt hoppas att det blev så varmt i micron då! Annars finns det ju inget jag kan göra åt det ny ändå. Kan ju undvika det i fortsättningen iallafall!

  • Lola Jämtland
    BabyJay skrev 2008-01-31 15:25:23 följande:
    Ja okej!Är ju bara tt hoppas att det blev så varmt i micron då! Annars finns det ju inget jag kan göra åt det ny ändå. Kan ju undvika det i fortsättningen iallafall!
    Ja, 70 grader är rykande het så det blev den räkert.
    //Blir det nånsin våran tur.....
  • Puckli

    Men alltså "svensk salami" är ju oftast inte lufttorkad.

Svar på tråden Salami på billys pizza? Får man?