Köttfärslimpa
Hur gör ni? Aldrig gjort det innan.
Hur gör ni? Aldrig gjort det innan.
Jag brukar göra efter ICA´s recept...
*500 gr köttfärs
*1 påse fransk löksoppa (används istället för kryddor)
*2 dl creme fraiche
Allt blandas ihop. Lägg "smeten" i en smord form och gör "smeten" till en limpa.
In i ugnen 175 grader i 40 minuter..
Hur gott som helst
Jag brukar göra såhär:
Blanda ca 400-500 färs
1 ägg
1,5-2dl vatten
1 ägg
4 msk ströbröd
krydda med svart/vit peppar (jag brukar också mala kryddpeppar i)
lägg färsen i en smord ungssäker form,forma den till en längd
om du vill kan du göra en skåra i mitten till en fyllning (jag brukar lägga i champinjoner).
Pensla med fett.
Ös med fettet någon gång ude stekningen.
175grader i ca 1 timma.
Blandar köttfärsen och fyller efter vad som finns hemma och vilket humör jag är på. Det kan vara t.ex lök, rivet äpple, katrinplommon eller skogssvamp uppfräst med lite lök. Formar till en limpa, lägger bacon i rutmönster på den. Lägger limpan på i en form och in i ugnen.
Gör rätt mycke köttfärslimpa, tar oftast 900gr blandfärs. Lök, vitlök, bacon, ost, svamp.
Ibland blandar jag i majs eller annat gott som kan finnas hemma.
Har alltid soja, salt, peppar och grillkrydda i. Kan ju hotta upp det ibland genom att ta andra gryddor eller hacka ner chilli.
Lägger äver bacon, tomat och ost på toppen.
Nam nam smask
Åh era recept låter goda :) Måste fråga en sak till: Hur gör ni såsen till sen? jag funtar på att ha gräddsås.
Gör oxå alltid så, och så blandar jag i katrinplommon, blir så smarrigt!
Virriga Vera skrev 2008-02-02 12:26:58 följande: