• Kaya

    Räcker 65 grader innertemperatur för nötkött?

    Se rubriken...

    Enligt recept på internet ska rostbiff uppnå 60 grader inuti för att vara rosa. Men om man istället låter den bli 65 grader kanske den är helt OK att äta när man är gravid? Nån som vet?

  • Svar på tråden Räcker 65 grader innertemperatur för nötkött?
  • Sin

    Bakterier osv dör inte förren vid 69 grader, så personligen tycker jag att det låter lite konstigt att rostbiff "bara" ska uppnå 60 grader kärntemp.
    Jag har, för flera år sen, jobbat på McDonalds och där gäller regeln att är kärntemperaturen under 69 grader på ALLT kött (köttet, kyckling, vegetariskt) så får det INTE serveras, utan ska kastas. För har det inte uppnått minst 69 grader så finns det fortfarande en del bakterier som överlever, de dör vid 69.

    Hur det är att äta rostbiff osv när man är gravid vet jag inget om. Kanske nån annan kan svara bättre på den frågan?

Svar på tråden Räcker 65 grader innertemperatur för nötkött?