• Angel73

    sås till ris och kasler?

    Någon som har ett bra recept till någon sås som man kan ha till kassler och ris. (ej påssås)

  • Svar på tråden sås till ris och kasler?
  • TuSSen09

    jag brukar göra

    spenat i botten av en ungsform
    ris
    kassler
    sen en sås av creamfrachie & chilisås, salt, peppar, lite mjölk
    och så in i ugnen, som en gratäng Mycke gott

  • Yrrepyrr

    Pepparrotsås (vitsås med riven pepparot) Eller ljus svampsås (Fräs svampen, gör en toppredning tillsätt grädde eller matlagningsgrädde, lite vitt vin, peppar salt och timjan.
    Dessutom på lättmjölkspaketen finns ett jätteläckert kassler recept!
    Lycka till.


    Bamba mamma..
  • Maria123

    Jag brukar ha rhode island dressing på riset, kanske låter mysko men det tycker jag är jättegott!


    JAG VILL! JAG VILL! JAG VILL!
  • malvali

    Ett enkelt recept som är rätt så gott är :
    Grädde, ca1msk senap, ca 1msk chilisås och 1msk soya
    MÅtten är ju bara att ändra på alltefter smak
    Man kan lägga kasslern isåsen. Jag brukar skära den i strimlor.

  • Kirov

    Jag brukar skiva kassler och varva med annanas skivor i en ugnssäker form, sedan blandar jag ihop matlagningsgrädde och chilisås samt lite italiensk salladskrydda i en bunke och häller över formen. In i ugnen i 200 gr i ca 20 min, ris el potatis passar till.

  • Mamma sommar08

    Jag brukar göra en svampsås till.

    Lägg kasslerskivor i en ugnssäker form, häll över svampsåsen och riv över ost. Gratinera och servera till ris eller potatis och en sallad.

  • rosita333

    Knorr har en supergod sås, kantarell och champinjonsås. Testa den! :D

  • Mamma på heltid

    Jag brukar skiva kassler och lägga i en ugns form, skära hela burk champinjoner i 2 eller 4 delar att ha över och sen göra en ädelost sås och hälla över. Sååå gott!

    Såsen:

    1 matlagningsgrädde
    1 fraiche
    1 kvibille gräddädel

    Häll i grädden och fraichen i en kastrull och smula ner ost, koka upp så att det löser sig.
    Häll över såsen. In i ugnen 225 grader 10-20 min, så det får lite färg.
    Servera med ris och en sallad.

  • evva06

    till kassler och ris finns bara ett alternativ, Bergakungens sås. man hackar en massa lök smått som man låter fräser å låter mjukna i smör, matlagningsgrädde, chili sauce, dragon, salt och peppar. super!

  • Hobgoblin

    Jag brukar göra en enkel liten gryta.

    Lätt Creme fraiche
    Kassler
    Strimlad purjolök
    Strimlad röd eller grön paprika (varför inte båda)
    Curry

    Gott och enkelt!

  • 8Viola2

    Matlagningsgrädde, lite tomatpure, knaperstekt bacon och jordnötter

  • getingmidja

    Gör en Bechamelsås (vit sås), gör den rätt så tjock så den blir mer av stuvningskonsistens.
    I med sparris i bitar (på burk), den behöver bara bli varm.


    Om jag någon gång ser en leende joggare ska jag överväga saken
  • Angel73

    wow vad mycket olika recept ni har........tack

  • Spexig

    Enklast är att skiva kasslern och koka den i grädde (gärna nån smal variant) och krydda med Aromat. Gott till både ris och potatis.

  • de blir en flicka

    vi hade en go sås med färsk basilika o lime saft mycket friskt o gott till den salta kasslern


    Chella vårt under!
  • LisaMalmö

    Ngt som är är riktigt gott och enkelt att ta till är att blanda matlagningsyougurt och sweet chilisås. Fungerar till mycket, bland annat kassler!

  • Hobgoblin
    LisaMalmö skrev 2008-02-13 09:27:42 följande:
    Ngt som är är riktigt gott och enkelt att ta till är att blanda matlagningsyougurt och sweet chilisås. Fungerar till mycket, bland annat kassler!
    Lite ajvar i också så har du en god dipp. Men det brukar jag göra på gräddfil.
Svar på tråden sås till ris och kasler?