God choklad tårta med grädde??
Någon som har ett riktigt gott recept på choklad tårta?
Någon som har ett riktigt gott recept på choklad tårta?
Hovets tårta
Ingredienser
Marängbotten:
4 st äggvitor
2,5 dl socker
4,5 dl puffat ris (Vårgårda)
Chokladkräm:
1 dl mjölk
1,5 msk kakao
2 msk mjöl
2 st ägg gulor
50 gram margarin
1 cl florsocker
Garnering:
1 dl grädde
0,5 dl choklad smält
Gör så här
Vispa äggvitorna hårt och vispa sedan ner sockret lite i taget. Blanda i det puffade riset. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i 150 grader ca 1 timme.
Blanda mjölk, kakao, mjöl, äggulor, margarin och florsocker i en kastrull och sjud till lagom tjock konsistens. Krämen tjocknar även under tiden den svalnar.
Dela marängbottnen i två delar. Vispa grädden. Lägg chokladkrämen och grädden mellan bottnarna.
Garnera med smält blockchoklad.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Smarrig chokladtårta
Ingredienser
100 gram smör
2 st ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
Chokladkräm
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
200 gram mörk choklad
Garneringsförslag:
1 msk siktat florssocker
1 dl färska hallon alt. mer.
10 st citronmelissblad.
Gör så här
Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och rör ner i smeten. Tillsätt smöret. Häll smeten i smord bröad form, 20 cm i diam, löstagbar botten. Grädda i 200 C, ca 25 min. Låt svalna.
Chokladkräm; Värm grädden till kokpunkten. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar samt vaniljsockret. Rör tills chokladen smält. Låt krämen svalna och ställ i kylen, rör då och då tills krämen tjocknat, ca 1 timma.
Bre krämen på kakan. Garnera med t.ex siktat florsocker, färska hallon alt. andra bär eller citronmelissblad.
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Baileys & Kahlua tårta
Ingredienser
Botten:
75 gram mörk blockchoklad
100 gram margarin eller smör
1,5 dl socker
3 st ägg
0,75 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Fyllning 1:
1 dl aprikosmarmelad
Fyllning 2:
3 dl vispgrädde
3 msk Baileys (likör)
1 msk socker
Garnering:
75 gram -100 g hackad mandel
2,5 msk Kahlua (kaffelikör)
1,5 dl vispgrädde
10 st -15 st vindruvor och/eller flagad choklad
Gör så här
Smält chokladen. Rör matfett och socker poäst. Tillsätt äggen, ett i taget under omrörning. Blanda i chokladen och mjöl blandat med bakpulver.
Häll smeten i en smord och bröad, rund form, ca 18 cm i diameter. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175°C, ca 50 minuter. Låt kallna.
Dela kakan. Bred marmelad på en av bottnarna. Vispa grädden. Smaksätt med Baileys och socker.
Bred 1/3 av den ovanpå marmeladen och resten runtom tårtans kant och ovanpå.
Blanda den hackade mandeln med så mycket Kahlua att den blir kladdig och garnera kanten med den
Vispa grädden och använd resten av Kahluan för att smaksätta den. Spritsa eller klicka ut grädden ovanpå tårtan. Garnera med vindruvor och/eller flagad choklad (skär med osthyvel).
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
Choklad cheezcake
Ingredienser
Botten
200 gram digestivekex
125 gram smör (eller margarin)
Fyllning
125 gram mörk choklad (70 %)
2,5 dl vispad grädde
3 dl kesella 10%
3 dl socker
2 st apelsin
Gör så här
Mixa kexen till smulor och blanda i smöret. Blanda väl. Tryck ut smeten i en form med avtagbar kant. Baka i ugn på 200 grader i cirka 8 minuter och låt svalna.
Blanda kesella, socker, apelsinrasp och pressa i lite av apelsinjuicen. Vispa grädden och smält chokladen. Blanda kesellablandningen med chokladen och vänd ner grädden.
Fyll upp i formen med digestivebotten och ställ i kyl till nästa dag.
Lossa ringen och pudra kakan med kakao och dekorera med färska apelsinskivor