• LindaMa

    Kladdkaka

    Är ute efter ett mumsigt recept på en lite högre kladdkaka som är ordentligt kladdig! Någon som har ett bra?

  • Svar på tråden Kladdkaka
  • Arcoiris

    Aja, hittade inte länken men här är receptet:

    150g smör
    3 dl socker
    1 dl kakao
    2 tsk vanillinsocker
    2 ägg
    2 dl mjöl
    ströbröd

    smält smöret, blanda ihop allt, 10 min i ugnen på 175-200 grader.

  • lalasmama

    Recept på en god kladdkaka!

    100 g smält smör
    2 ägg
    4 msk kakao
    2,5 dl socker
    1 tsk vaniljsocker
    1 krm salt
    1,5 dl maizena majsstärkelse

    vispa ägg & socker
    i med allt och sist i m smöret.

    175 grader ca 20-22 min i nedre delen av ugnen. (testa dig fram för "bästa kladdet")

    //maria

  • gagge

    Choklad kladdkaka

    200g Mörk blockchoklad
    200g Margarin
    4st Ägg
    2dl Socker
    2 ½ dl Vetemjöl
    1tsk Bakpulver
    Grädde till servering

    Gör så här:
    Smörj en rund form med löstagbar botten och bröa den.
    Smält blockchoklad och margarin på svag värme.
    Vispa ägg och socker vitt och poröst.
    Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål.
    Rör försiktigt ner den något avsvalnade chokladsmeten i ägg och socker blandningen.
    Vänd försiktigt ner mjölblandningen i chokladsmeten, (rör man för häftigt sjunker kakan ihop).
    Häll smeten i formen och grädda i 225 grader i ca 12 min i mitten av ugnen.
    Kakan ska vara ganska lös när man tar ut den ur ugnen. Kakan blir allra godast om den får stelna i kyl över natten.
    Servera med ganska löst vispad grädde.

  • LindaMa

    Tack för era recept! Söker egentligen något recept som ger en ca 5cm hög kaka. I mitten blir den dock lite lägre eftersom den ska va kladdigast där... Hmmm.... Har ätit en sån nånstans förut och den var så otroligt god!! kan ju inte komma på VAR jag åt den så jag kan inte fråga om receptet!

  • LindaMa

    gagge: Blir den ganska hög?

  • LindaMa

    låter så eftersom det är 4 ägg...

  • Vintersol80
    LindaMa skrev 2008-02-06 11:26:29 följande:
    Tack för era recept! Söker egentligen något recept som ger en ca 5cm hög kaka. I mitten blir den dock lite lägre eftersom den ska va kladdigast där... Hmmm.... Har ätit en sån nånstans förut och den var så otroligt god!! kan ju inte komma på VAR jag åt den så jag kan inte fråga om receptet!
    jag gjorde ett sånt recept som jag använt massor men som jag nu i mitt graverade förvirrade tillstånd har glömt bort och hittar inte lappen men så fort jag gör det så skall jag skriva här!
  • Pollica

    Detta är världens godaste kladdkaka/tårta för chokladälskare.
    Den är helt makalöst god.

    300 g smör
    300 g mörk choklad
    1,5 dl vit baksirap
    1 vaniljstång
    1 dl vispgrädde
    1 dl vetemjöl
    4 ägg
    1/2 dl starkt kallt kaffe

    GLASYR:
    100 g smör
    150 g choklad
    50 g honung

    Gör så här:
    KAKA:
    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och chokladen tillsammans. Blanda i sirap.
    3. Dela vaniljstången och skrapa ner kornen i en kastrull med vispgrädden. Lägg också i själva stången och koka upp. Ställ åt sidan att svalna.
    4. Fiska upp stången och häll i kaffet i grädden. Blanda med choklad- och smörblandningen.
    5. Knäck i äggen, rör och tillsätt mjölet. Rör försiktigt tills allt är blandat.
    6. Häll blandningen i en form med löstagbar kant och grädda i cirka 20 minuter. Kakan krackelerar eventuellt på ytan, men det gör inget.
    7. Ta ut kakan och låt den svalna och mogna i kylskåp, helst till nästa dag.

    GLASYR:
    1. Smält ingredienserna i en kastrull. Låt svalna något och skeda generöst över kakan.
    2. Ställ kakan i kylen i en halvtimme och servera den med vispad grädde eller glass.

  • gagge

    beror ju så klart på hur stor formen är
    När jag gör den så blir den hyfsat hög, ja typ en 5 cm och då har jag en form som e ca 25-30 cm i diameter.

    Men den e sjuuukt god så du lär inte ångra dig

  • LindaMa
    gagge skrev 2008-02-06 11:32:33 följande:
    beror ju så klart på hur stor formen är När jag gör den så blir den hyfsat hög, ja typ en 5 cm och då har jag en form som e ca 25-30 cm i diameter.Men den e sjuuukt god så du lär inte ångra dig
    Låter som det jag söker! Tack!
  • Solskensmor

    Kolla den här då, alla chokladälskare...

    200 gr mörk blockchoklad
    250 gr smör
    2,5 dl socker
    6 ägg

    Smöra en springform. Smält smör och choklad, låt svalna. Skilj äggvitorna från gulorna, och vispa vitorna riktigt hårt. Vispa i sockret och äggulorna. Blanda chokladsmeten med äggsmeten försiktigt och häll i formen. Grädda ca 1 timme i 170 grader. Tårtan kommer att bli pösig i ugnen, för att sedan sjunka ihop igen. Låt den gärna "sätta sig" i ett par timmar innan ni äter den.

    Blanda
    1 msk kakao
    2 msk hackade rostade valnötter
    1 msk råsocker

    Strö över tårtan innan servering. Serveras gärna med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Svar på tråden Kladdkaka