• nicke nyfiken76

    Kan man göra sås av färskost?

    Kan man koka Icas färskost i en sås, eller blir den klumpig/grynig?

  • Svar på tråden Kan man göra sås av färskost?
  • Bast

    Jag brukar ha i färskost i såsen som smaksättare och det funkar kanon! Den blir krämig och len! Däremot kasnke du inte ska koka den för länge, utan ha i den mot slutet och koka bara så att den smälter ihop.

  • nicke nyfiken76
    Bast skrev 2008-02-06 10:55:03 följande:
    Jag brukar ha i färskost i såsen som smaksättare och det funkar kanon! Den blir krämig och len! Däremot kasnke du inte ska koka den för länge, utan ha i den mot slutet och koka bara så att den smälter ihop.
    Ok. Jag ska prova. Vad brukar du ha för ost? Vilken smak?
  • Ellah

    Brukar också ha osten som smaksättare, tex vitlöksost, som man kombinerar med svamp/champinjonsås med fläskfilé till pasta.

  • Bast

    Som inlägget ovan är det sååå gott!
    Jag brukar ha matlagningsgrädde som jag smaksätter antingen med vitlöksost eller örter (är lite olika smaker på olika märken).
    Nåt annat som är oerhört gott är fläskfile som man steker, sedan på med kantareller (burk går bra!) och sist kladda ihop det antingen med naturell eller med vitlöksost. Servera till pasta! Mmmmm!

Svar på tråden Kan man göra sås av färskost?