rött kött? (entrecote, rostbiff, pepparbiff)
kan man äta oxkött som är rött i mitten?
en fråga bara, då jag älskar rött kött....
kan man äta oxkött som är rött i mitten?
en fråga bara, då jag älskar rött kött....
Säkrast att låta bli:
"Ät inte rått kött. Allt kött, särskilt lamm, gris och fågel ska vara ordentligt genomkokt eller genomstekt. Skadliga bakterier och parasiter kan ge dig infektioner som påverkar ditt barn. Undvik: Råbiff och köttbullssmet, gravat kött och gravad fågel (se Skadliga bakterier och parasiter)."
www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV
Men Oxkött som är bra tillagat å lite rosa ska väl inte vara nån fara då??
De tycker ja är att överdriva lite....
Toxoplasmabakterien dör normalt vid 70 grader, så man kan ju testa med köttermometer och se vilken färg det är på köttet då, antar jag.
Tja, vet inte vad som är att överdriva, men konsekvenserna kan bli hemska om man har otur: www.slv.se/templates/SLV_Page.aspx&epslanguage=SV
påläggsrostbiff då?