Grill-panna - Gjutjärn eller m beläggning?
När man inte grillar ute på vintern så är det ju suveränt att steka kött, kyckling mm i en panna som ger grillränder, så vi handlade en sådan igår på Duka. De hade en i gjutjärn och men med "beläggning" som expiditen sa. Hon tyckte att om vi ville ha riktiga grillränder så skulle vi ta den i gjutjärn. När vi kom hem så kom vi dock på att vi har ju redan en vanlig panna i gjutjärn och den använder vi nästan aldrig för vi upplever att maten fastnar i den och lätt blir bränd.
Nu undrar jag om vi kanske skall byta till den med beläggning? Vet ej exakt vilken beläggning, teflon eller kanske titan?
En annan fråga kring detta: När man låt säga steker upp en köttbit och har lite högre värme för att få grillränder, och sen skall eftersteka den så den blir färdig, kan man göra det i samma panna på lägre värme eller ska man flytta över den till en vanlig flat panna?
Vore glad för lite tips