Ett till recept med paprika!
Kycklingpaj med vitlök
4-6 portioner
1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 rödlök
200 g Marinerad Vitlök Ridderheims Original
1 litet knippe persilja
2 dl riven, lagrad ost
1,5 dl grädde
1 tomat
2 ägg + en gula att pensla med
Pajdeg:
150 g smör
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Sätt ugnen på 250°. Blanda degen och fördela den i en pajform, men spara lite till att dekorera med. Ställ i kyl i 15 min. Hacka lök, papri-ka och skiva tomaterna. Riv osten. Ta ut pajdegen och picka hål med en gaffel. Grädda i 10 min. Bena ur kycklingen och dela den i små bitar. Bryn löken, paprikan, vitlöksklyftorna och marinaden. Fördela ut hälften av osten i pajformen, lägg på fyllningen och kycklingen. Avsluta med resten av osten. Vispa 2 ägg med grädden och häll blandningen över osten. Fördela ut tomatskivorna. Strö lite hackad persilja överst. Kavla ut det sista av degen, gör tunna band och lägg i rutmönster över pajen. Pensla med äggu-lan. Grädda i 15 minuter.