Lammfärs, champinjoner, parmesanost, pasta - vad gör jag av dessa ingredienser?
Hej!
Hej!
blanda lammfärsen med salt, peppar och timjan, gör små biffar som du lägger på bakplåtspapper, plåt sen in i ugnen ca 200 grader i ca 15 min
fräs champinjorner med vitlök i smör, häll lite balsamvinäger på, låt svalna och häll över skivade tomater
häll inte bort stekfettet ur pannan utan häll i grädden och krydda med salt och peppar ev. fond
koka pastan
Lägg upp på tallrikar och hyvla parmesan över!!!
Åhhh nu blev jag hungrig =)
Jag skulle nog testa att göra en gratäng,
Steka upp lammfärsen med Caynenne peppar, svartpeppar, salt, chilipulver kanske, blanda i matlagningsgrädden, använd mjöl för att få en lagom tjocklek på 'såsen' och tillsätta lite parmesan som extra kryddsättning. Blanda färsen och pasta i en ugnsform av lagom storlek.
Sedan skiva och steka champinjonerna, skiva tomaterna och varva ovanpå pastan/såsen, och gärna lite ost ovanpå.
Skulle köra den åp ungefär 175C tills osten har fått fin färg.
Eller samma variant som pastasås fast utan tomat och osten.
Det tror jag skulle bli gott!