GI metoden!! Vi sätter fart nu!! Receptbank
Här tänkte jag att vi lägger upp de smarriga recept som vi delar med oss av. TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-02-09 08:28Här håller vi till

GI-limpa
5 dl. vatten
½ pkt färsk jäst
1 msk oliv- eller rapsolja
12 dl dinkelmjöl
1½ tsk mineralsalt
1 msk sesamfrön
(1 tsk fänkål)
Smula ner jästen i lite av det ljumma vattnet. Blanda ner olja, salt och resten av vattnet. Krydda gärna med lite fänkål för att få lite smak på brödet.
Knåda degen ordentligt och låt jäsa i kylskåp över natten. Låt jäsa ca 45 min i rumstemperatur nästa dag. Baka ut till en limpa och grädda i 175 grader i 40 min.
Blanda ihop:
1påse hasselnötter
1 påse mandel
1 påse paranötter eller pekannötter
1 påse pistachkärnor
1 påse solroskärnor
1 påse pumpakärnor
ev lite linfrön
1 påse sultanrussin eller torkade tranbär.
Använd ca 100g av denna nötblandning tillsammans med ca 2dl naturell yoghurt eller fil
Ovanstående lämpar sig för fas 2 och 3.