Mängd marsipan?
Hur mycket marsipan behöver man för att täcka en tårta på 24 cm i diameter?
Tacksam för svar!
Linda
Hur mycket marsipan behöver man för att täcka en tårta på 24 cm i diameter?
Tacksam för svar!
Linda
ca 500g o då blir det över lite om du vill dekorera :)
Tack! Tänkte äntligen ge mig på att göra den där White Lady tårtan (som jag tror du gav mig receptet på)
Följdfråga:
Hur bör man ha förvarat marsipanen innan man ger sig på att kavla den? Är den lättast att hantera kylskåpskall eller rumstempererad?
hihih ja just det ja, det hade jag glömt av ;) rumstemp är bäst :) tror inte det är bra att förvara marsipan i kylen
Tack igen. Känns bra att ha en alldeles egen "tårtexpert" att fråga
hihih varsegod :) hoppas det blir gott
White Lady
Chokladtårtbotten med kakao
5 ägg
3 dl socker
1 dl vetemjöl
1½ dl potatis mjöl
0.5 dl kakao
2½ tsk bakpulver
Vispa ägg & socker poröst.
Blanda och sikta ner övriga ingredienser ordentligt i smeten
grädda i smörad & bröad form i ca 40-45 minuter i nedre delen, på 175 grader! 24 cm form.
Lager 1
Tryffel krämen
200g mörk choklad
1dl grädde
Häll grädden i en kastrull och värm "får absolut INTE koka" hacka chokladen och blanda i tills den smälter rör ordentligt så det blandas väl.
Ställ kallt över natten. Sedan vispar du blandningen med elvisp tills det blir en creme, vill du ha lite mer fluffig konsistens på cremen så kan du ta 2 dl grädde till 200g choklad istället.
Lager 2
Blanda grädde (3 dl?) med arrak tills en bra smak. Vispa sedan grädden.
Spackla tårtan med grädde så att inte de mörka bottnarna lyser igenom den vita marsipanen.