hur gör ni flygande jacob
undrar hur ni gör flygande jacob....
undrar hur ni gör flygande jacob....
kyckling
grädde
chilisås
bananaer
jordnötter
vispa grtädden innan så blir såsen tjockare o goare :)
glömde bacon
Det krångliga är att lura upp honom på taket, sen går det liksom av sig självt!
...kunde inte låta bli
arlas recept.
1 grillad kyckling, urbenad, skinn borttaget och i mindre bitar
Bananer delade på längden
Grädde vispad, blandad med chilisås över banan och kyckling i form
In i ugnen
Bacon och jordnötter överst
Grillad kyckling som jag skär i bitar
stekta baconbitar ovanpå det
skivad banan
jordnötter
chilisås + grädde (lite vispad) över det
VANSINNIGT gott!
Vissa har ris i formen men det låter inge vidare. I alla recept jag har sett ska riset va till...
Jo då, jag har alltid ris i formen, blir jättegott och hur lättvindigt som helst att ha allt i samma form! Lätt att förbereda då också, så blir det mindre disk efter maten istället
Däremot har jag också testat att vispa grädden, men fick det inte bra. Såsen blev så tjock att den inte gick ner ordentligt i maten utan mer lade sig ovanpå. Och då vispade jag ändå inte länge alls. Men det är ju en smaksak.
Lycka till!
Antingen steker jag kycklingfile själv eller så användar jag en grillad kyckling som plockas ut i lagom bitar.
Sedan brukar jag krydda den lite med italiensk salladskrydda.
Lägger kycklingen i botten på en form sedan strör jag över stekt bacon (användar alltid 2 paket) och sedan 1-2 skivade bananer.
I pkt vispgrädde som vispats rätt hårt. Sedan häller jag i 1 1/2 - 2 dl chilisås och blandar runt.
Och häller sedan ut detta i formen och strör över jordnötter.
I ca 200C i 20 min.
Serverar alltid med jasminris
Grillad kyckling som jag delar i mindre delar.
Vispad grädde blandat med 2 msk chilisås och italiensk salladskrydda.
Sen det viktigaste, bananerna Det är såå gott i den maten.
Och till sist jordnötter.
Jag använder inte bacon, men det kanske man skulle testa.
På vår Kvantum-butik finns det frusen grillad kyckling som är färdigskuren i lagom bitar. Salladskyckling heter den. Det använder jag alltid till flygande jacob, jättesmidigt.
Alltså:
2 påsar salladskyckling
2 pkt bacon
1 skivad banan
3 dl vispad grädde med chilisås i
jordnötter
Serveras med ris. MUMMA
ris i botten av formen, lite av den lättvispade grädden med chilisås i över riset, bara ett tunt lager, över det kyckling, antingen grillad eller egentstek, småbitar över, stekt bacon över detta å sen resten av grädden över det hela, banan å jordnötter brukar vi ha brevid.
Kan man byta ut grädden mot något annat eller fungerar lätt matlagningsgrädde?
Strimlar kycklingfilé och läger i en smord form.
Strimlar backon och strör över.
Skivar banan och fördelar över.
Blandar tomatpuré, matlagningsgrädde, salt och cayennepppar och häller över.
Bakar i ugn, 225 grader, ca 20 min.
Serverar med kokt ris och en skål jordnötter bredvid.
tärnar alltid kycklinfileer och steker dom gyllenbruna sedan steker jag bacon (båda älskar vi bacon så de brukar bli ganska mycket av det) sedan lägger jag de i en form och eftersom jag inte gillar varma bananer och äter aldrig jordnötter så hamnar de aldrig i maten men har sett att alla använder grädde.. jag tar vanlig matlagningsgrädde då den inte e lika tjock och blir inte lika fet i smaken som vanlig grädde sen tar jag ca 2 dl chilli sås å in i ugnen ca 20-30 min på ca 200 grader. tycker dock inte att den blir så bra som en väns pojkvän gjorde en gång (den var helt underbart god) men men min blir ätbar och alla andra gillar den så :)
Jag gör en lite annan version av flygande jakob. I stort sett är receptet samma som skrivits många gånger här ovan, men jag lämnar bort både banan och nötter. Har faktiskt aldrig ätit med banan och nötter, så jag vet inte hur det blir. Men utan är det riktigt gott. Sen använder jag inte grillad kyckling, utan kycklingstrimlor som jag bara sätter ostekta i formen.