Jag skulle helt klart göra en kreolsk gryta. Supergott och enketl!
Kreolsk Gryta
Det här behövs till 6 pers:
900 g fläskfilé
3 stora eller 6 små starka korvar t ex kabanossen
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk mejram
1 msk vetemjöl
1 burk syltlök, ca 200 g
svarta urkärnade oliver efter behag
1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
2 röda strimlade paprikor
4-5 dl vispgrädde
Gör så här:
1. Putsa filén och skär i tjocka skivor, bulta dem lätt med handen.
2. Skär korven i skivor och bryn i en tjockbottnad gryta.
3. Ta upp korven och bryn fläskfiléskivorna. Salta, peppra och krydda med mejram.
Strö över mjölet.
4. Tillsätt syltlöken, oliverna som delats, den hackade gurkan och paprikastrimlorna.
5. Rör i grädden. Det blir gott också med bara 3 dl. Blanda ner korven och koka grytan ca 10 min.
Smaka ev av med spad från syltlöken.
Serveras med ris