• mallis80

    Smörgåstårta hönökaka

    Tänkte göra en smörgåstårta till alla hjärtans dag åt min sambo, problemet är bara att jag aldrig gjort smörgåstårta tidigare. Skulle vilja göra en som blir som ett hjärta, funderar på att köpa hönökaka och skära som ett hjärta och sedan fylla med 2 lager fyllning. Skulle vilja ha ett lager med räkor och ett annat lager, tar gärna emot tips!!!Inte för krångligt och inte för dyrt!

  • Svar på tråden Smörgåstårta hönökaka
  • Cassanna

    Ett tips kan vara hackade ägg, dill och majonäs/creme fraise.

  • Cassanna

    Kom på att man kan ha tonfisk, creme fraise, hackad rödlök, hackad ägg, salt och mycket svartpeppar.

    Eller

    creme fraise, dill och svart el röd rom

  • bumse2

    Smörgåstårta av Hönökaka
    16 bitar

    2 förpackningar Mjuk Hönökaka (8 st halvor)

    Fyllning 1
    2 hårdkokta hackade ägg
    250 g finhackad Crabfish
    3 dl crème fraîche
    1 dl majonnäs
    1 tsk curry
    Salt

    Fyllning 2
    1 burk röd stenbitsrom
    2 dl crème fraîche
    ½ dl majonnäs
    ½ dl finhackad gräslök

    Garnering
    1-2 dl crème fraîche
    1 dl majonnäs
    2 dl finhackad dill/persilja
    500 gr räkor med skal
    1 burk stenbitsrom svart
    1½ finhackad gurka
    Dillkvistar

    Blanda fyllningarna. Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två halvor. Lägg ihop halvorna till runda bottnar. Varva fyllningarna och avsluta med två ofyllda halvor. Täck tårtan och låt den stå kallt några timmar, helst över en natt. Blanda crème fraîche och majonnäs och bred över och runt tårtan. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med skalade räkor, rom, gurka och dillkvistar.

    Smörgåstårta.

    6-10 portioner

    Du behöver:
    4 hönökakor i halvmåneform, ca 30 cm på längden
    Fyllning:
    1 ½ dl crème fraiche
    3 msk majonnäs
    3/4 - 1 tsk salt
    1-2 tsk senap
    1 burk tonfisk
    Garnering:
    1 ½ dl crème fraiche
    3 msk majonnäs
    3/4 - 1 tsk salt
    200 g gravad lax
    500 g oskalade räkor
    200 g kräftstjärtar i lake
    3 salladsblad
    1 citron
    några dillkvistar
    10 cm gurka
    5 cocktailtomater
    Gör så här:
    Lägg två hönökakor bredvid varandra så att det blir nästan cirkulär form. Blanda ihop fyllningen: blanda creme fraiche, majonnäs, salt och tonfisk. Bred på hönökakorna.

    Lägg på de två sista hönökakorna.

    Blanda crème fraiche, majonnäs och salt. Bred på.

    Skala räkorna och låt kräftstjärtarna rinna av. Garnera tårtan som du själv vill.

  • Tess76

    Förra helgen gjorde jag smörgåstårta med hemmagjord västkustsallad på båda lagren. Blev väldigt gott. Dekorerade med räkor, lax och grönsaker.

    Röran bestod av krabba, räkor, sparris, champinjoner, dill, gräddfil och majonnäs. Vill du ha exakta receptet så säg till.


    //Kalla fötter, varmt hjärta.
  • AE77

    Det låter jättesmaskens alltihop!! Men är det nån som har något bra recept på fyllning till någon som inte gillar skaldjur?? Maken tycker inte om skaldjur tyvärr

  • Danska

    blanda leverpastej, bostongurka och grädde till ett lager.
    skinka majjo creme fraische och gräslök i det andra.

    dekorera med ostrullar köttbullar ocg grönsaker

  • Tess76
    AE77 skrev 2008-02-13 19:38:05 följande:
    Det låter jättesmaskens alltihop!! Men är det nån som har något bra recept på fyllning till någon som inte gillar skaldjur?? Maken tycker inte om skaldjur tyvärr
    Två fyllningar med samma grund:
    75g rökt skinka i fina tärningar
    75g ost i fina tärningar
    2 dl fint tärnad ananas
    2 dl fint tärnad gurka
    2 dl fint tärnat äpple
    1/2 dl finstrimlad purjolök
    1 dl vispgrädde
    1/2 dl majonnäs el. kesella

    Blanda ananas, gurka, äpple, purjo med vispad grädde och majonnäs/kesella. Dela blandningen på två och tillsätt skinkan i den ena och osten i den andra.
    //Kalla fötter, varmt hjärta.
  • mallis80

    Tusen tack för alla svar, nu har jag fått lite inspiration och skall nog få ihop något imorgon!

  • isisisis

    Tänk på att visst bröd(tror hönökaka) är rätt så sött!

    Jag har gjort smörgåstårta och räkmacka någon gång med sådant bröd,och jag tyckte det blev för sött.

    Det tog över smaken sas....

    Bara en liten varning,men det vet du ju själv hur känslig du är

Svar på tråden Smörgåstårta hönökaka