Ska man diska stekpannor med diskmedel?
Har fått höra olika, vad säger ni?
Har fått höra olika, vad säger ni?
i teflon är det ok... men i såna här riktiga svarta så "SKA" man inte.. men även jag gör dte ibland
gjutjärn ska du använda utan diskmedel, då fickorna har fettdepåer, som gör att det inte bränner fast.
teflon kan du däremot diska som du vill.
men gjutjärn - ajabaja diskmedel. gjorde det misstaget när hjag var liten och fattade inte varför pannkakorna brände vid efteråt. haha
Gutjärnspannor ska man egentligen inte diska med diskmedel, men det gör jag ändå för det är så svårt att få rent annars tycker jag. Teflonpannor kan man ha diskmedel i.
Gjutjärnspannor ska inte diskas med diskmedel. Hett vatten och borste räcker. Om det sitter hårt så kan man koka vatten i pannan och sedan borsta.
Torka den efteråt och smörj med lite olja.
Teflonpannor kan däremot diskas med diskmedel.
Det beror på vilken sorts stekpanna det är.
Gjutgärn ska man inte diska med diskmedel enligt alla experter, men jag brukar göra det ändå och sedan olja in den med jämna mellanrum för att den inte ska rosta, det har jag gjort i 15 år nu och den funkar perfekt än
teflonpannor och liknande ska diskas med diskmedel.
Jag diskar alltid med diskmedel (även gjutjärnspannan). Viktigt att den torkar ordentligt efteråt bara, sätt den på spisen.
Kör utan diskmedel i vilket stekjärn jag än använder däremot väldigt varmt vatten o mycket
Jag diskar även mina gjutjärnsgrytor med diskmedel ibland, men är noga med att torka och smörja in med olja efteråt. Teflonpannor diskar jag alltid med diskmedel.
Det brukar vara lättast att diska gjutjärnspannan med hett vatten direkt efter man använt den.
Då går det på ett kick.
Låter man den stå,så känns det inte som den blir riktigt ren,då behövs nästan diskmedel,men då får man olja in den.
Oljat in den har jag aldrig gjort. Eller jo, när den var nyinköpt, inte sedan.
Kan tillägga att jag ärvde en gjutjärnsgryta efter mormor (som även hon diskade med diskmedel och struntade i att olja in efteråt). Den är fortfarande i prima skick, trots att den är från 50-talet
Jag diskar alla stekpannor o grytor med diskmedel. Även att ja vet att inte gjutgärn ska göras så. Men ja smörjer in den sen med matolja då håller den sig fin.
Den här artikeln avlivar flera myter om gjutjärnspannor: www.seriouseats.com/2014/11/the-truth-about-cast-iron.html
Jag diskar ofta mina pannor med diskmedel och än har inget särskilt hänt med de.