Forum Fritidsintressen - Pappagrupp
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Dobermann

  Sön 17 feb 2008 12:55 Läst 2494 gånger Totalt 4 svar
  Sön 17 feb 2008 12:55

  Hallå!
  Någon här som har erfarenhet utav Dobermann? Har längtat länge efter en nu och man hinner ju se sig omkring lite innan Juli då bebisen kommer. Läst och kikat mycket på just den rasen och undrar om någon vet "bästa" stället att vända sig. Gärna södra sverige då.

 • Sön 17 feb 2008 22:20 #1

  Med viss erfarenhet av hundar, och krävande sorter i synnerhet, skulle jag inte rekommendera att du skaffade en dobbis-valp i samma veva som du blir farsa. De kräver oerhört mycket tid, räkna kallt med 4-5 timmar/dag de första 2 åren, sedan kan man klara sig på ca 3 timmar/dag.

  Att få ihop det med en liten människa som kräver ännu mer... Njea.

 • Sön 17 feb 2008 22:25 #2

  Beror ju på vad man lägger sin fritid på som sagt. För någon får man ju ha. Men tack för tipset. En krävande ras lär det ju vara och 4-5timmar varje dag tycker sambon blir "ganska kraftigt".
  Så ja..

 • kentaj­o
  Visa endast
  Mån 18 feb 2008 21:05 #3
  Svar på #2
  haha det tar mer tid än så! min lille bror som är 18 har skaffat sig en och den är som en igel alltid efter honom. (om int ehan lyckas få sin nyblivna hundvakt att passa honom) dom är mer än krävande. man måste ha massa tid att fördet första träna dom så dom lyssanr på ens komandon (går inge vidare för brorsan) och sedan behöver dom röra på sig massor, dock inte under dom första månaderna men efter de. + dom har massa energi och gillar springa runt och skoja.
  att skaffa en så behöver man typ vara arbetslös eller två som kan turas om att lägga tid på vovven i början.
  det finns rätt många seriösa uppfadare i landet det är faktiskt bara att snubbla in på blocket och kolla runte eller söka på netet, dom som kräver man skriver upp sig på valpkurser på en gång och gå med i skk (svenska kennel klubben) och någon annan dobermann förening om jag mins rätt. brukar vara bäst, +dom kan förbereda en på rätt sätt hur man sak göra när man skaffat en valp. men ta och spanra runt och ring och fråga lite olika uppfödare, så får du nog den bästa informationen så du vet vad som är lämpligast att gå till väga.

  :)
 • Fredri­k 75
  Visa endast
  Tis 4 mar 2008 12:11 #4

  Arbetar själv som smådjursveterinär och kan inte heller rekomendera dobermann när ni snart väntar smått - Det är en mycket krävande ras som behöver daglig motion, stimulans & aktivitet för att må bra!

  Får den inte arbeta och använda huvudet kan det gå riktigt illa -Och den som blir lidande är hunden! Att ha en liten valp är precis som att ha en bebis - Den ska ha mat flera gånger/dygn, ut och rastas efter sömn, måltid & lek!

  Om ni absolut vill skaffa valp så se er om efter en mer stillsammare familjehund.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll