• kalla

    Ersätta med mandelmassa

    Har tänkt göra mazarinkaka i långpanna nu. I receptet står det 4 dl socker, 5 drpr bittermandelolja och 100 gr mald mandel (bl.a). Sen har jag fått hjälp här förr och skrivit in att jag kan ta 150 gr mandelmassa istället. Men.... ska jag ersätta allt socker och olja med mandelmassan? Eller måste jag ta t.ex. lite av sockret förutom massan, för att kakan ska jäsa ordentligt? Det står 2 tsk bakpulver i receptet.

    Alltså, motsvarar 150 gr mandelmassa: 4 dl socker, 100 gr mald mandel och 5 drpr bittermandelolja?

  • Svar på tråden Ersätta med mandelmassa
  • kalla

    puffar. skulle vilja sätta igång - nyss.

  • Mrs Ella

    Du kan byta rakt av om det bara är jäsningen det hänger på. Inga problem.

Svar på tråden Ersätta med mandelmassa