Enkla recept som man kan ha till ris.
Vad äter ni till Ris? Det ska vara enkelt.
Vad äter ni till Ris? Det ska vara enkelt.
3 små tips..
chili con carne..
köttfärs, lök, kryddpåse + passerade tomater..
fyllda paprikor..
delade paprikor, köttfärs, lök, krossade tomater & lite ost över.. in i ugnen ca 20 min..
grekisk kyckling..
kyckling file, matlagnings grädde, fetaost & basilika över.. i en form, in i ugnen ca 20 min..
lycka till.. //maria
Flygande jakob
Kyckling filéer
mellangrädde
creme fraiche
paprikapulver
chilisås
peppar
banan
Skär kycklingen och bananen i skivor. Varva kyckling och banan i en ugnsäker form. Blanda (jag kör med elvispen) grädde, creme fraiche, chilisås och kryddor. Häll över kycklingen och bananen. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 20-25 min
Fler tips: korvstroganoff, biffstroganoff, wok.
Sambon brukar göra kött å ris i ugnen.
Lägg önskad mängd ris på en djup plåt, smula sönder buljontärning, lägg köttet (vi brukar ha kotletter) upp på riset, häll på vattnet å så in i ugnen. Det blir super gott.
Godast till ris tycker jag är skurna och apelsinmarinerade kycklingfiléer som man tillagar i ugn och sedan tzatsiki till det. Tzatsikin går att blanda med riset när det har blivit kallt och dagen efter kan man lägga det på smörgås med lite kött eller vad man nu har hemma.
Till flygande Jakob ska man ha "vanligt" ris eller jasminris? Någon som har ett tips?
Jag brukar göra en väldigt enkel men jättegod rätt.
En plockad färdig grillad kyckling som man bara steker till lite, tillsätt grädde, paprikapulver & salt. Låt det bara precis koka ihop. Servera med ris & ev sallad.
Tack för alla tips. Roligt med lite nya recept.
Stekta grytbitar, uncle ben´s sås kanske lite wokade grönsaker till
vi äter nästan bara basmatiris..
((men tillsätter lite mer vatten än det står på förpackningen, så de inte blir så torrt, klibbigt..))
vi gillar inte heller jasminris..
pollica: din rätt lät väldigt gott & enkelt!!
//maria
nåt annat som är gott är grädde, isärplockad färdiggrillad kyckling och typ grönmögelost värm ihop det. mm.
Ett paket Hot Dogs
Lök
Tomatpuré
Matlagningsgrädde
Paprika
Paprika & chilicrème fraiche
Smarrigt o väldigt enkelt!
Korvpanna, 4 port
INGREDIENSER
4 starka korvar, t ex chorizo
1 gul lök
smör
1 dl mild ajvar relish
4 dl minifraiche
1 tsk salt
1 tetra/burk kidneybönor
GÖR SÅ HÄR
1. Skala löken. Skär korv och lök i bitar, fräs i en panna.
2. Tillsätt Ajvar Relish, fraiche och salt. Låt koka någon minut.
3. Tillsätt bönorna och servera med nykokt ris.
Släng ihop en gryta med kyklingfile wookgrönsaker och cocosmjöljk i med salt peppar paprikakrydda och lite örtkrydda och ris kanongott
skulle tillägga att flygande jakob blir godare med bacon och jordnötter oxå...
stimlad kassler, röd paprika, strö över lite chilipulver - in i ugnen i t.ex. teflonpanna tills kasslern har brynts lite, häll på kokosmjölk och lite matlagningsgrädde om man vill. Låt koka ihop. Servera med romansallad och ananas. Och ris förstås Jasminris godast till det.