• Pollica

    Kan man frysa morotskak med glasyr (snabb hjälp önskas)?

  • Svar på tråden Kan man frysa morotskak med glasyr (snabb hjälp önskas)?
  • korven72

    hmm e det nån som har nåt gott recept på morotskaka? Jag har inte hittat det fulländade än *ler*...

    Gjorde nån i micron på recept från hemkunskapen för länge sen....

  • Pollica

    Såpan.
    Tack för hjälpen! Då är det bara att sätta igång att baka.

  • Pollica

    Jag har aldrig gjort denna själv men blivit rekomenderade av många att prova den. Så nu är det dags!

    3 ägg
    3 1/2 dl strösocker
    4 dl vetemjöl
    1 tsk bikarbonat
    1 tsk kanel
    1 tsk bakpulver
    1/2 tsk salt
    1/2 tsk riven muskotnöt
    2 1/2 dl raps- eller solrosolja
    4 dl rivna morötter (ca 250 g oskalade)
    1 dl grovt hackade valnötter

    Glasyr
    200 g smör
    200 g philadelphiaost eller annan naturell färskost
    3 dl florsocker
    1 citron, pressad juice och rivet skal
    2 tsk vaniljsocker

    Gör så här
    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.
    3. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
    4. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren. Bre på kakan när den har svalnat. Dekorera med ätliga blommor, t ex ringblommor, gulört eller krasse.

  • korven72
    Svar på #5
    Den låter jättegod, men det som du kallar glasyr är väl mer som "cheesecakefyllining" dvs krämig och inte hård och glansig? *klurar*
  • Pollica

    Hmmm, jag vet faktiskt inte.
    Har aldrig gjort den. Jag håller på att göra den nu, så vi får se hur det blir. Smeten var i alla fall vVÄLDIGT smaskig

  • lugnåsbo
    svart tulpan skrev 2008-02-19 14:54:49 följande:
    Svar på #5Den låter jättegod, men det som du kallar glasyr är väl mer som "cheesecakefyllining" dvs krämig och inte hård och glansig? *klurar*
    nä den är inte hård o glansig..
Svar på tråden Kan man frysa morotskak med glasyr (snabb hjälp önskas)?