• Pyssilullan

    Hjälp, Köttgrytan blev på tok för stark!!! Hur gör man då?

    Gjorde en köttgryta...
    hade i En och en halv dl för MYCKE av sweet chili sås.. Blev så fruktansvärt starkt och jag har redan lagt i matlådor och kylt ned, då jag tänkt ha detta med till fjällen..

    KAN man tona ned smaken när det är dags att äta?

  • Svar på tråden Hjälp, Köttgrytan blev på tok för stark!!! Hur gör man då?
  • memlan

    Kall matlagningsyoughurt eller gräddfil är bra att ha till om maten blivit stark. Om man gillar det kan man också ha skivad banan (kall).

  • Nyfiken gul

    ja du kan tillsätta en skvätt grädde eller creme fraiche om du ska värma grytan sen.

    Vill du inte ha gräddsås kan du hälla i en skvätt vatten o göra en redning av lite maizena eller vanligt vetemjöl o på så sätt späda ut den starka såsen.


  • Zixi

    Alternativt servera mycket pasta/potatis till maten.

  • ALM

    Ja då lär du inte frysa i alla fall Höhöhöhö

    Nämen grädde brukar lena upp det bra


    När man är ute på djupt vatten är det klokt att hålla munnen stängd.
  • Lady Bling

    Olika mjölkproduktertill exempel mjölk, grädde, creme fraiche, gräddfil mjukar upp smaken och späder ut en alltför stark sås. Man behöver alltså inte ha i grädde om man inte vill ha så fet mat, det går med mjölk också, bara man reder om såsen sen så att det inte blir för rinnigt.

Svar på tråden Hjälp, Köttgrytan blev på tok för stark!!! Hur gör man då?