• Stinasmamma

    Vad gör ni av Alaska Pollock-block?

    Hittade Alaska Pollockblock i frysen, några tips på vad man kan göra med dem?
    Tacksam för lite nya idéer....

  • Svar på tråden Vad gör ni av Alaska Pollock-block?
  • THR1972

    koka dom och göra äggsås till....kokt pot.

    panera dom och steka dom + göra spenatstuvning till...kokt pot.

    göra en panering på olja, ströbröd/cornflakes, senap och salt, täck bitarna och in i ugnen...hemlagad mos till.

  • Mollymajs

    Vi brukar göra fiskgratäng. lägg bitarna i en ungsform med lite salt o peppar på. kör de en liten stund i ugnen. Gör en valfri vit sås som är krämig och tjock. vi brukar göra,löksås, räksås, dillsås, äggsås, svampsås ja man kan ta vad man vill. Koka potatis och gör mos av det. klicka ut moset runt fisken i formen och häll på såsen i mitten ich strö lite riven ost på och gratinera.

  • yava

    Fiskburgare!
    Tina blocket och mixa i matberedare tillsammans med matgrädde, dill, gräslök och kryddor. Klicka ut färsen i stekpanna. Servera i hamburgerbröd med sallad, tomat, gräddfilsås och annat gott. Hemmagjord klyftpotatis är oxå nåt vi brukar ha till.
    För att variera burgarna lite så blandar jag i laxfile, chili och lime ibland! Supergott!

    Denna rätt är poppis hos våra barn och ett bra sätt att få i dom lite extra fisk ibland, burgare säger dom oftast inte nej till....hihihi.


    Anton 2000 , Elias 2004 , Lukas 12/12 2007
  • Toyna

    gör en gryta. ta grädde alt matlagningsgrädde, häll sedan i hummerfond efter smak och lite svartpeppar. låt koka tills fisken är klar. lägg sen i lite räkor( om man vill) blir super gott.! servera med potatis eller mos/ tina

  • Miim

    Gör en blandning av 1 dl ströbröd, 1/2 dl stark riven ost, 2 msk flytande margarin, 1-2 vitlöksklyfta pressad, 1 msk persilja och lite rivet citronskal och bred över de tinade fiskbitarna.
    Kör i ugnen på 150 g tills täcket är gyllenbrunt och fisken genomstekt. Servera med potatis och gräddfilssås!

Svar på tråden Vad gör ni av Alaska Pollock-block?