hjälp! nån som e bra på kemi eller kan mycket om mat?!
"hej på er!
håller på o skriver ihop en kemilab som jag skull lämnat in för evigheter sen.... problemet är att jag har glömt bort typ allt som vi gick igenom då, det hadlar om mat...proteiner o sånt.. nån här kanske kan hjälpa mig?
1.va händer om man saltar på en morotsbit? lägger ett sallatsblad i koncenterrat saltvatten? va e bra och dåligt med att vi saltar vår mat?
2. varför blir köttfärs brun när den steks?varför tillsätterman ströbröd när man gör köttbullar?
3. varför är äpplen ibland sura ibland söta?
4. vid vilken temp kokar mjölk?och varför blir det skinn på mjölken?
5.varför blir silverskedar svarta när man äter ägg med dem? varför blir de ibland grönt mellan gulan/vitan på kokta ägg? varför är ett ägg lättare att knäcka innifrån än utifrån
6. va e de för skillnad på bakpulver, bikarbonat, hjortronsalt och när kan man anvämda dem?
7. va händer när man häller nåt surt på spenat, ärtor eller broccoli, och varför?
e jättetacksam för svar... även om ni inte kan alla frågor så vet ni kanske nån!"