Är det stor skillnad på röda och gröna linser?
Jag ska jag göra en gryta med linser idag men jag köpte röda istället för gröna. Är det stor skillnad eller smakar dom nästan likadant? Har aldrig lagat med linser förut.
Jag ska jag göra en gryta med linser idag men jag köpte röda istället för gröna. Är det stor skillnad eller smakar dom nästan likadant? Har aldrig lagat med linser förut.
Det är enklare att laga mat med röda, de går fortare att koka och behöver inte blötläggas. Jag tycker inte linser smakar speciellt mycket överhuvudtaget, så någon större smakskillnad tycker jag inte att det är. Det kommer bli jättebra med röda linser.
Röda linser är skalade gröna linser, så det är samma sak fast kortare koktid.
Skadar inte att lägga dom i blöt en stund, då behöver dom inte koka så länge och kokar inte sönder så mycket.
Tycker de röda är godare. Gör ibland en vegetarisk pastasås med röda linser, tomatkross, vitlök, lök (ibland riven morot) och en skvätt grädde.