Mjuk kaka med dajm
Är det någon som har recept på en mjuk kaka och sen ska det vara smält dajm och nåt mer på (som glacyr typ fast tjockare).
Har haft receptet förut men tappat bort det
Är det någon som har recept på en mjuk kaka och sen ska det vara smält dajm och nåt mer på (som glacyr typ fast tjockare).
Har haft receptet förut men tappat bort det
Dajmkaka
Försvinnande god kaka.
Ingredienser
125 g smält margarin
2 dl socker
2 ägg
2½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 krossad dubbeldajm
1 dl mjölk
Garnering:
1 krossad dubbeldajm
1 Marabou dubbel nougat
Gör så här
Vispa ägg o socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao, rör ner de torra ingredienserna i äggsmeten växelvis med mjölken. rör ner de smälta margarinet och den krossade dajmen.
Gräddas i en 1,5 liters AVLÅNG sockerkaksform i ca 50-60 minuter (175 grader i nedre delen av ugnen).
När kakan är klar, låt den stå och svalna lite grann, stjälp upp på ett galler och skivan nougaten över kakan, nougaten smälter av värmen från kakan. Jämna till nougaten och strö över den krossade dajmen. Kallna gärna kakan i kylskåpet så stelnar nougaten fortare.
åh gode gud vilken god kaka det låter som den måste jag med testa
Tack så mycket. den lät mumma
smask...ska oxå testa den
Super god......