• Disis

    Jag behöver tips på bjudrätter för ca 14 pers

    Älsklingen fyller 32, ska ha folk över på lördag.
    Vill gärna ha tips på något gott som är roligt att bjuda på men relativt enkelt att göra!

  • Svar på tråden Jag behöver tips på bjudrätter för ca 14 pers
  • minignagarn

    Kycklingklubbor (penslade med "thai sweet chili" sås) i ugn med ljummen pastasallad (med bla körsbärstomater, feta och ruccola) brukar jag bjuda på..
    Sen kan man ju alltd bjuda på kallskret, lasagne, pajer mm mm
    Lycka till

  • Minelly

    Tänker du olika små rätter eller mer som en huvudrätt?

  • Disis

    Minelly skrev 2008-03-05 14:02:53 följande:


    Tänker du olika små rätter eller mer som en huvudrätt?
    Tror mer på olika små bjudrätter, det är väl lite roligare?
  • Minelly
    Disis skrev 2008-03-05 14:32:33 följande:
    Minelly skrev 2008-03-05 14:02:53 följande: Tror mer på olika små bjudrätter, det är väl lite roligare?
    Ok, då skall jag se vad jag har för tips i gömmorna
  • Minelly

      


    Tunnbrödsrulle med räkor 4 pers


     1.                               Koka potatisen i saltat vatten på medellåg värme i ca 10 min och låt den svalna.2.                               Dela tunnbrödsskivorna på hälften.
    Beräkna 2 rullar per person.3.                               Skär kokt kall potatis i tunna stavar.
    Skala räkorna om de har skal.
    Blanda alla ingredienser i en skål.
    Fyll tunnbröden med röran och rulla ihop.4.                               Servera gärna tillsammans med ett glas torrt vitt vin.

    Tunnbröd (mjukt)


    4,0 


    skivor



    Potatis (kokt)


    3,0 


    styck



    Räkor


    300,0 


    gram



    Kapris


    1,5 


    msk



    Färskost


    200,0 


    gram



    Gräslök (hackad)


    2,0 


    msk



    Salt & peppar




     
  • Minelly

    Men gud vad onormal texten blev..... provar med något annat...

  • Minelly

    Minipizzor:

    Ingredienser 16-18 st 2 1/2 dl pizzamix
    3/4 dl vatten
    1/2 dl italiensk tomatsås
    6 skivor rökt skinka
    1 dl majs
    1 1/2 dl Arla Köket riven ost pizza Gör så här Sätt ugnen på 250°. Rör ihop pizzamix och vatten till en jämn och smidig deg. Kavla ut degen tunt på lätt mjölat bakbord. Tryck ut rundlar med t ex ett glas, 6 – 7 cm i diameter. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Samla ihop resten av degen och kavla ut den på nytt. Tryck ut fler rundlar. Bred tomatsåsen på bottnarna. Skär skinkan i strimlor. Lägg på skinka och majs, strö över osten. Grädda pizzorna i mitten av ugnen 7 – 9 min.

  • Minelly

    Vegovåffelmackor:

    Ingredienser 8 st Fetafyllning:
    3 msk ajvar relish
    8 skivor vitt bröd
    100 g Apetina grekisk feta
    smör-&rapsolja

    Avokadofyllning:
    1 avokado
    2 msk fransk senap
    8 skivor vitt bröd
    2 dl Arla Köket riven ost gratäng
    smör-&rapsolja Gör så här Bred ajvar relish på alla brödskivor. Riv osten och lägg den på 4 av brödskivorna. Lägg på de resterande 4 brödskivorna. Hetta upp ett våffel- eller smörgåsjärn. Smörj det med smör-&rapsolja. Lägg i bröden i omgångar och grädda 1-2 min. Dela dem i halvor och servera med en blandad sallad. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Bred senap på alla brödskivor. Lägg avokado och ost på 4 av brödskivorna. Lägg på de resterande 4 brödskivorna. Hetta upp ett våffel- eller smörgåsjärn. Smörj det med smör-&rapsolja. Lägg i bröden i omgångar och grädda 1-2 min. Dela dem i halvor och servera med en blandad sallad.

  • Minelly
    Minipajer med skinka

    Ingredienser 8 st.:
    ·  Pajdeg: ·  1 dl vetemjöl ·  50 g smör eller margarin ·  1 msk vatten ·  8 engångsaluminiumformar ·  Fyllning: ·  1 dl riven ost ·  ca 50 g hackad rökt skinka ·  1 ägg ·  1 dl mjölk

    Så här gör du:
    Sätt ugnen på 200 grader.
    Blanda ihop pajdegen och låt den vila kallt en stund. Dela degen i åtta lika stora bitar och tumma ut i formarna.
    Fördela osten och skinkan i formarna. Vispa ihop ägg och mjölk och häll över.
    Grädda pajerna cirka 20 minuter eller tills de fått bra färg.
  • Minelly

    Massa varianter på pastasallad:

    Ingredienser 4 port Grundsallad:
    300 g pasta, t ex penne
    2-3 msk smör-&rapsolja
    1/2-1 dl hackade färska örter, t ex persilja, basilika, rosmarin, timjan, dill
    ev 1 pressad vitlöksklyfta
    1/2 tsk salt
    1 krm svartpeppar

    Grönsaker t ex:
    Lök: skivad rödlök, gul lök, purjolök
    Färska: bitar av tomater, gurka, paprika, avokado
    Kokta: bitar av broccoli, morötter, sockerärtor, sparris, kronärtskockshjärtan
    Sallad: rucola, ekblads, romansallad, frissé, grönsallad, babyspenat

    Tillägg t ex:
    Ost: Apetina, Kvibille ädel, Arla Köket riven gratäng, Keso cottage cheese
    Nötter mm: valnötter, cashewnötter, pinjekärnor, hasselnötter, solroskärnor, pumpakärnor, rostade sojabönor, oliver
    Kött: rökt skinka eller kalkon, rostbiff, salami och annat kallskuret, grillad kyckling
    Fisk: räkor, kräftstjärtar, stekta laxtärningar, varmrökt lax, makrill, böckling

    Såser:
    Färdiga: En kall sås, smaksatt crème fraiche
    2 dl minifraiche, matyoghurt, gräddfil eller lätt crème fraiche
    smaksatt med t ex:
    fransk senap, pressad vitlök, färska örter, pressad lime och citron, riven pepparrot, chilisås


    Gör så här Koka pastan. Häll av vattnet från pastan och rör ner smör-&rapsolja, örter och vitlök. Krydda med salt och peppar. Blanda pastan med några av grönsaksförslagen och strö över ost, nötter, kött eller fisk. Servera med en sås.
  • Disis

    TACK så mycket, allt låter jättegott!

Svar på tråden Jag behöver tips på bjudrätter för ca 14 pers