• stenstorp

    Ägg-gula - tips på recept

    När man gör maränger får men en massa äggulor över. Nu behöver jag tips på recept där man kan göra åt gulan.

    Tack!

  • Svar på tråden Ägg-gula - tips på recept
  • stenstorp

    Nej, det är ju det att det finns så få recept med bara äggula och inte äggvita. Så då står man där med en 7-8 äggulor över om man tänker göra maränger... Man får väl använda dem i sockerkaka eller så, men då går det ju åt några ägg till också.

  • Minerad

    Gör en stor sats vaniljkräm. Smält smör och vispa med mjölk, äggulor, socker och redning tills det tjocknar. Lägg i vaniljsocker när det kallnat. (riktig vaniljstång kan kokas med istället) Jag har inga mått i huvudet, men det brukar inte var så kinkigt med mängder.

  • teek taak

    Äggmjölk

    3 äggulor, 20g smör mixas med 2 dl kokt vatten. Smak får man själv välja om man vill ha chocklad (smält 89% caco chocklad i drinken) eller vanilj eller pepparkakskryddor. God och mättande drink till frukost. Extra hälsosam och rik med omega-3 om det är ekologiska ägg.

  • fairyfloss

    Gör egen majonäs! Äggulor, citronsaft, salt&peppar och olja! Det håller sig ett par veckor i kylen. Mycket godare än köpt .

  • stenstorp

    Tack så mycket för alla tips!

Svar på tråden Ägg-gula - tips på recept