• Saniis

    Vilken olja vid bakning?

    Vilken olja passar bäst när man bakar, typ bröd och kakor?

    Har provat med rapsolja och det gör jag aldrig om. Det smakade bara raps, usch. Olivolja ger också mycket smak så det vill jag inte heller använda.

    Solrosolja, är väl ganska neutral i smaken? Men hur nyttig är den?

  • Svar på tråden Vilken olja vid bakning?
  • Blå Flygare

    Jag har hört att majsolja ska vara neutral och passa bra till bak, men har själv inte testat. Håller med om rapsen! Oliv kan jag använda till matbröd o dyl, men helst inte till kakor. Då får det vara muffinsen med MASSOR med kakao för då märks det inget.

  • Mint

    Både raps-, solros- och majsolja ska ju vara neutrala i smaken. Jag bakar alltid med rapsolja, även t ex morotskaka och har aldrig märkt någon konstig smak. Hur smakar raps?

Svar på tråden Vilken olja vid bakning?