• Zynx

    Varför tar ni inte ut alla föräldradagar ni har rätt till?

    Så nu alla pappor, varför tar ni inte ut ERA 240dagar?

    År efter år visar det att papporna inte tar ut i närheten av det de har rätt till. Vad är era orsaker att ni itne tar ut de ni får?

  • Svar på tråden Varför tar ni inte ut alla föräldradagar ni har rätt till?
  • soulmat

    Jag ska ta ut mina, är då planerna för min del, varför andra inte gör det vet jag inte.

  • cruZZe

    Med våran första dotter tog jag ut näst intill hälften av våra dagar. Men våran andra hade det krockat med en intern ettårig utbildning inom jobbet. Jag fick helt enkelt prioritera karriären för att inte missa den chansen.

    Pappaledigheten med våran första var en av de bästa tiderna i mitt liv och jag ångrar lite att jag inte var hemma lika mkt andra gången ska jag erkänna.

  • Carnaval

    Jadu... Ekonomi kanske?
    Jag har varit hemma 1.5 månad nyss och har med andra ord några av mina öronmärkta 60 dagar kvar att ta ut.

    Hon ville vara hemma och jag ville jobba. Samtidigt som vi förlorade minst pengar på detta sätt.

    Själklart hade jag velat vara hemma mer med våran älskade dotter om det funkat, men nu valde vi att göra så här. Punkt slut =)

  • vkx

    Har dels med ekonomi att göra. Hur många dagar behöver vi ta ut i månaden. Detta tillsammans med hur länge mamman ammar gjorde att mamman var hemma ca 8 månader och jag ca 4 månader.

  • Angelven

    Well - för att familjen förlorar 10000 kr i månaden (netto) om jag gör det. Men jag tar ut en dag då och då.

  • cDk3r

    jag tog ut 243dgr, har typ 30-40dgr kvar att ta ut, men de är sånna där 60kr/dag dagar så det har jag inte råd med atm.

  • Zynx

    Var och en avgör ju själv hur man vill göra och allas situationer och värderingar här i livet är unika.

    Visst förlorar man pengar på att ta ut dagarna, men måste man verkligen ha in alla de pengarna. Kan det inte vara värt o dra ner på något för att kunna vara lite mera med sina barn?

  • Angelven

    Visst - men eftersom det skulle innebära att sälja huset eftersom jag är familjeförsörjaren med en sjukskriven fru - så är det kanske lite drastiskt.

    Vet du - egentligen är jag jävligt less på att höra "värt att dra ner lite" - vad sägs om att ge oss höginkomstagarsvin samma j*vla villkor som alla andra - dvs 80% av lönen när vi är sjuka eller pappalediga - jag betalar idag 45% av min lön i skatt - och får ut 40% när jag är sjuk eller pappaledig.

    Det är varken rättvist eller en försäkring - det är rent rån.

    Eller se det från ett annat håll - jag antar att du inte hade problemet - säg att för att du skulle kunna vara pappaledig skulle familjens totalinkomst gå ner till en tredjedel ?

    Klarar ni er på det - det är ju "värt" det ?

  • Angelven

    Näh - inte särskilt - men ibland kroknar jag på att det skall vara nån sorts manchauvinistiskt konspiration och barnförakt som ligger bakom att man inte tar ut alla dagar.

    När det egentligen handlar om att man inte vill leva på en tredjedel av sin vanliga inkomst i familjen. Och jag ser inga låginkomstagare som är villig att ta 5 år av studier med nudlar för att få samma inkomst - men roffande och bidragsutnyttjande skall man ha - och jag skall vara solidarisk - men när det går andra vägen - med lite solidaritet och valuta för skattepengar - då är man nån sorts kapitalistsvin - bara för att jag valde att anstränga mig en smula istället för att sitta på röven.

Svar på tråden Varför tar ni inte ut alla föräldradagar ni har rätt till?