Min kompis man som är kock av högre skolan kör runt deras familj (2 vuxna, en 8-åring och en 4-åring) på ca 2000 kr. När han pluggade belv han gud på detta. Eftersom han är så duktig på hjusmanskost är maten varierad, näringsriktig och otroligt god.
Själv klarar jag inte hans disciplin, den bygger på att maten får ta mycket tid.
Han gör veckomatsedlar - efter att ha gått igenom alla reklamblad om vad som är billigast var. Sedan köper han enbart det de behöver till dessa matsedlar och i flera olika butiker. Snacks är bara till helgen.
Han köper bara hela råvaror (hel kyckling, inte Stinas) och ofta styckar han själv. En hel kyckling blir flera måltider; file en gång, kycklingvingar (en annan gågn när han har tillräckligt många) och buljongen han kokar av skrovet blir en soppa.
Det han inte använder nu fryses in och tas fram senare.
Han bakar brödet själv.
Han förbereder alla måltider i väldigt god tid, så att ingen blir vrålhungrig och måste ha pizza för att de håller på att svälta ihjäl.
Men så är han proffs med flerårig utbildning och många års erfarenhet.