• Hoppe tossan
    Äldre 8 Mar 17:10
    21530 visningar
    16 svar
    16
    21530

    Vi unga mammor med urinläckage efter förlossningen - kan vi stötta varandra?

    Jag är en 25-årig mamma som födde mitt första barn för ett år sedan. Efter förlossningen har jag drabbats av svag bäckenbotten och urinläckage. Detta mår jag stundvis väldigt dåligt av.

    Det finns säkert fler i samma ålder som mig som har detta problem. DET ÄR INTE BARA MEDELÅLDERS SOM DRABBAS AV URINLÄCKAGE!!! Och många har nog också behov av att prata med någon i samma sits och dela med sig, få råd och hjälp. Därför startar jag denna tråd och hoppas att ni unga mammor hittar hit och att vi kan stötta och peppa varandra! MIn ambition är naturlitvis att få upp styrkan i bäckenbotten igen och fungera "normalt". Men på vägen dit önskar jag att vi kan stötta varandra och dela med oss av råd, hjälp, erfarenheter och prata om allt annat som har med ämnet att göra.

    Om det redan finns en liknande tråd så kan ni väl länka till den så fortsätter vi på den i stället.

  • Svar på tråden Vi unga mammor med urinläckage efter förlossningen - kan vi stötta varandra?
  • Hoppe tossan
    Äldre 8 Mar 17:20
    #1

    Välkomna hit!

    Här kan du skriva om ALLT du tänker kring urinläckage och allt vad det innebär... Tankar, känslor, ångest...

    Jag nös igår och kissade på mig. Det kändes jättejobbigt. Jag hoppas såklart att jag kommer bli bra igen, men ibland känns det inte så hoppfullt när man gång på gång kissar på sig, har svårt att hålla sig ellerk änner sig kissnödig hela tiden....

  • Hoppe tossan
    Äldre 8 Mar 18:54
    #2

    ingen? *puffar upp*

  • Äldre 9 Mar 01:01
    #3

    Alltså jag kan inte påstå att jag har nått allvarligt urinläckage.. Men ibland om jag typ hoppar och dansar så kan det läcka lite. Ja 'ven om jag nyser och inte varit på toa på länge.

    Visst det är klart det är jobbigt. Och ganska pinsamt. Men som tur är så kommer det inte så mycket så det går väl att uthärda...
    Sambon tycker det är jätte skojjigt och tycker att jag ska låna vår dotters blöjor

  • Äldre 9 Mar 01:30
    #4

    Jag har typ alltid haft ansträngningsinkontinens, dvs att nysa och slappna av i underlivet har aldrig varit en hit liksom.. Detta trots knipövningar och en bra muskulatur i underlivet. Min man har alltid sagt att jag kniper så hårt att det nästan gör ont på honom.

    Nu under graviditeten har det blivit mycket värre och nu när jag är sjuk och hostar och nyser hela tiden så går det åt en del trosskydd kan jag säga. Jag bara hoppas att det ska bli bättre efter att knyttet kommer ut.

    Lycka till läckande medsystrar

  • Hoppe tossan
    Äldre 9 Mar 11:11
    #5

    Va jobbigt det låter, omorfia! Minns själv hur jag hade det när jag var som värst förkyld. Då gick det åt trosskydd som sagt...

    Men varför inkontinens trots starka muskler i underlivet? Trodde att inkontinens ALLTID beror på att man har dåliga knipmuskler...

    MIn sambo tycker mest att det är jobbigt tror jag när jag klagar och ojjar mig för att jag kissar på mig, eller för att jag inte törs lyfta något för jag är rädda tt kissa på mig, eller om han busar med mig och puttar mig och jag drar mig undan för jag känner att det frestar på.

  • Äldre 9 Mar 11:46
    #6

    Jag har ingen aning varför det är så här för mig. Minns bara hur förbannad jag blev på barnmorskan när jag berättade om ansträngningsinkontinensen och hon käckt pratade om knipövningar och att sexet blir också mycket bättre då. Som att min man skulle vilja att jag klämde åt hårdare..

    Knipövningar är ett måste när man fått barn (annars också iofs) och det är inte meningen att man ska läcka när man lyfter något eller tappar balansen och jag skulle tro att det hjälper i det läget. Själv blir jag nöjd om det återgår till som det var innan graviditeten att det räcker med att jag stannar när jag ska nysa för att det inte ska läcka. Nu måste jag stå still och helt upprätt och aktivt hålla i hop för att det inte ska läcka när jag nyser eller hostar.

  • Hogdal
    Äldre 9 Mar 20:51
    #7

    Hej tjejer!
    Jag har också problem med att läcka, tyvärr. Innan jag hade barn hade jag problem när jag hoppade och sånt. Men nu efter förlossningen så kan jag inte vara utan binda. Tycker det är så jobbigt. Jag är bara 22, så jag vill ju inte vara så hår resten av livet.

    Försöker knipa varje gång jag ammar, men utan resultat...

  • Hoppe tossan
    Äldre 10 Mar 13:30
    #8

    HOgdal: Jag hade inte heller några som helst problem innan förlossningen. Det är jättejobbigt att känna att kroppen blivit så förändrad. Och inte känns det så hoppfullt heller... Man försöker knipa men märker inget resultat.
    Men jag måste nog göra slag i saken nu och ta kontakt med min BM igen för att få HJÄLP! För så här ska man väl inte behöva ha det??? Vi är ju så unga!
    Det är i alla fall "skönt" att det är fler som har det såhär.

    HOgdal: Har du provat knipkulor? Fungerade det? MIna (min - det är en kon) ramlade ut på en gång först, men nu kan den vara kvar men jag måste knipa som tusan. Hoppas verkligen det hjälper!!!

  • Hoppe tossan
    Äldre 10 Mar 22:27
    #9

    Nu har jag använt en sån där himla knip-kon/kula. (aquaflex). Jag var tvungen att ta tag i det för jag kissade nämligen på mig fler än några droppar i hissen idag...
    Alltså - det är jättesvårt! Man kan tydligen inte knipa "fel" med en sån, men det känns ju som att man står och spänner hela underkroppen (motsats till överkroppen )Och jag undrar jag om det hjälper mot läckaget... Känns rätt hopplöst. Men det är väl bara att fortsätta att träna. Suck.

  • Äldre 10 Mar 22:48
    #10

    Va var det för nått spåännande?? Den där Aquaflex prylen??? Var köper man??


    {~~*IDUN*~~}
  • Hoppe tossan
    Äldre 10 Mar 22:57
    #11

    gravid.se köpte jag dem. Men inte är de så spännande inte... Men de lät mest pålitliga, medicinskt sätt. Det var min man som valde ut dem till mig och han valde de bästa!

    Har gjort en likadan tråd i känsliga rummet ifall folk lättare hittar dit: www.familjeliv.se/Forum-4-46/m30552873.html

  • Äldre 11 Mar 09:40
    #12
    Svar på #11
    Men har du märkt någon skillnad??? Jag har funderat länge på att köpa nån form av "kniprätthjälp" men har inte hittat nån som känns pålitlig... Men denna såg ju onekligen ok ut...
    {~~*IDUN*~~}
  • Äldre 16 Mar 22:20
    #13

    jag ville beställa en sån knipsak nu, men sidan hittades inte stog det på den sidan

  • Hoppe tossan
    Äldre 17 Mar 11:49
    #14

    Här är länken till gravid.se gravidshop och direkt till sidan där aquaflex knipkulor/konor säljs: www.gravidshop.se/index.php&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=1

  • Hoppe tossan
    Äldre 17 Mar 20:15
    #15

    Känner ni igen känslan av att när ni kniper (som man ju ska göra) när ni hostar/nyser/skrattar/hoppar etc. så känns det ändå som att ni ska kissa på er och att själva "läcket" sitter längre fram än där ni kniper?
    Ibland känns det som att jag kniper på hur hårt som helst och ändå så läcker det när jag hostar, fast längre fram än knipet. Och hur sjutton gör man nåt åt det och vad beror det på i så fall???

  • Äldre 31 Jan 18:53
    #16

    Hej!
    Jag är 28 år och har fött 2 barn. Jag var rätt vältränad innan jag blev gravid första gången och efter andra förlossningen så kändes kroppen inte sig lik längre. Magen var som en stor hängande säck, och jag kunde inte hålla tätt när jag hoppade eller sprang. Jag tog hjälp av utav två tjejer som specialiserat sig på träning av förlossningsbesvär. Jag tränade med dem och några andra tjejer under 6 veckor och nu kissar jag inte på mig längre. Kan verkligen rekommendera det. Jag tror det hette shapesinbalance om jag inte minns fel.

Svar på tråden Vi unga mammor med urinläckage efter förlossningen - kan vi stötta varandra?