• Angelica77

    Brieost som legat ett tag i kylen - Går det att äta?

    Har en Brieost som varit öppnad i ca 1½-2 veckor max i kylen. Den har ej passerat bäst före men man ser att det är lite ludd vitt mögel där man tidigare skurit.

    Går det att karva bort en bit för att bli av med det och äta resten eller är den totalt  passé?? Har för mig att det brukar vara lugnt med mögelostar som ligger länge men jag vill inte chansa utan att först höra om nån har koll.

    Äta eller kasta?

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2008-03-09 18:42
    Bäst före datum är 27/3 2008

  • Svar på tråden Brieost som legat ett tag i kylen - Går det att äta?
  • Helene m Olivia o Sigrid

    Lukta och smaka på den! Du märker nog om den är bra eller ej!

  • isisisis

    Det går bra att äta den.
    Mögel på¨ost är inget farligt(men brödmögel är jättefarligt)
    Det är bara att skära bort.
    Den smakar inte heller illa pga att den fått mögel på ett ställe.

    Har du fått blött mögel eller slemmigt mögel vill man ju inte ta i den förstås!
    Det är inte att rekommendera att äta,då har det kommit dit annorlunda bakterier....

Svar på tråden Brieost som legat ett tag i kylen - Går det att äta?