Koka potatis med eller utan skal?
Finns det några för- och/eller nackdelar med att koka utan respektive med skal på potatisarna?
Finns det några för- och/eller nackdelar med att koka utan respektive med skal på potatisarna?
Man förlorar inte lika mycket vitaminer om man kokar med skal.
Men själva potatisen blir inte annorlunda?
Tänkte om den går lättare sönder eller är mer svårkokad om man gör på det ena eller andra sättet?
Jag tycker personligen att den blir mer svampig om man kokar den utan skal. o som du redan fått veta så förlorar man en del vitaminer genom att koka utan skal.
Potatisen håller sig "finare" om man kokar med skal. Jag brukar ändå koka den utan skal, för enkelhetens skull, jag får ju ändå annars skala åt barnen.
Det är nyttigare med skalen på och är det tunt skal så äter jag det också.. Så länge man borstar bort jorden innan kokningen så är det jättegott med potatisskal
Ja färskpotatisen äter vi skalet på.