• Svengelsk

    Fler som drabbats av sk tyst moderkaksavlossning?

    Vårt första barn, en dotter dog i magen v40+5 i juli 2007 och läkarna misstänker att det berodde på moderkaksavlossning.

    Jag vet att det finns ngt som kallas tyst avlossning men tycker ändå det verkar konstigt. Jag hade inga av de typiska symptom för moderkaksavlossning - inte ont, inte en droppe blod, inte spänd mage, och känner mig inte övertygad om att det var det som hände. Det enda "symptomet" var att kvällen innan hon dog så kändes magen lite annorlunda, men jag hade ju passerat BF och trodde det kanske äntligen var dags. Jag minns inte exakt hur det kändes men det var inte obehagligt och gjorde absolut inte ont.

    Under förlossnigen förlorade jag ca 2dl blod totalt vilket väl är rätt lite. Minns att barnmorska (mkt erfaren) noga synade moderkakan och inte kunde se ngt avvikande på den alls. När jag senare berättade för henne att läkarna trodde den hade lossnat blev hon oerhört förvånad.

    Som jag förstår det grundar sig läkarna (obduktions + mvc-specialist) sin teori på hur cellerna i moderkakan börjat brytas ner, men de är inte säkra. Jag har heller inga riskfaktorer för avlossning.

    Jag tänkte bara höra om det finns fler här ute som förlorat barn i magen så här utan symptom, men där läkarna misstänker eller fastslagit moderkaksavlossning. Hur var det för er?

  • Svar på tråden Fler som drabbats av sk tyst moderkaksavlossning?
  • krakel

    drabbades med av moderkaksavlossning men den va inte tyst hu nej ...

    min första rena spontana tanke är.. att moderkakan lossnade för att den va färdig du vet som det lossnar utan problem efter att man fött barn men att din bebis inte kommit ut ännu?? men ja jag har inte en aning...

    hur gick det???

  • rasputinssilver

    min moderkaka hade börjat lotsna när ja fick min ena son men då blödde jag massor och hade super ont men de kollade inte upp det ordentligt utan de såg det när Theo och moderkakan kom ut, jg blev jätte chokad, ledsen och arg som tur var så gick det bra för år del men kunde ha slutat riktigt illa och det sa ju bm som tog emot Theo och såg detta ångrar nu att jag inte anmälde dem som kollade mig

  • Jordgubbspaj

    Svengelsk: jag drabbades av tyst moderkaksavlossning med dottern. Hon föddes i maj -07. Inget blod på utidan (men invändigt blödde jag såklart). Jag hade dock öm mage när jag vidrörde den och mycket sammandragningar den kväll det förmodligen hände. När jag la mig i sängen för kvällen fick jag lite smärta under några sekunder vilket tror var tillfället då den lossnade... Men jag hade verkligen inte särskilt ont. Jag hade en son sedan innan och smärtan den korta stunden var inte det minsta lika ont som värkar. Så jag trodde/hoppades på att det var värkar som var på gång eftersom jag var på bf+1 .

    Nu ska vi ha ett syskon och ska inte gå tiden ut. Det blir planerat snitt i april några veckor innan bf.

    Jag äter cyklokapron som är blödningshämmande. Ingen garanti men det kan förebygga att moderkakan blöder och lossnar.

  • Minday

    Jag var med om samma sak och åt cyklokapron de tre sista graviditeterna. Jag hade tur. För ajg var inlaggd för värkar när avlossningen skedde och min son föddes via akut kejsarsnitt i v 34 + 3...

    Ödets ironi är, att det var han som gick över till änglaskaran 22 år och 8 månader senare.

    Jag hade misstänkt avlossning med min nästa son och var inlagd de sista veckorna. Han föddes välskapt i v 36 med planerat kejsarsnitt. Jag fick två barn till och medicinerades under grviditeterna. Trots för tidiga födslar och avlossningar så har jag fött 5 barn--- =o)

    Hoppas att det kan lugna dig lite...

  • starchild82

    Jag fick 9 timmar innan värkarbetet började en kraftig smärta i magen, trodde att det skulle kännas så eftersom jag var i v 40+5, men antar att det var då min moderkaka började släppa. När jag väl åkte in till förlossningen beslutades det om urakut snitt, de tog hål på hinnan och fostervattnet var mörkt av blod och bajs, och min dotter hotades av syrebrist. Hade tur då hon överlevde och fick inga bestående skador, fast hon fick kramper. Jag hade haft en helt perfekt graviditet, och hade inget som tydde på att jag kunde få moderkaksavlossning. De hittade några gamla koagler på moderkakan, men de sa efter analys att den släppte när värkarna hade börjat.

  • Venus82

    jag tror det hände samma sak med mig.. har inte fått några svar än men jag är ganska säker:S

  • Svengelsk

    Jordgubbspaj:
    men du blödde alltså? mer än normalt? annars låter det ju lite likt. är läkarna säkra på att det var det som hände? svara in inboxen om du inte vill svara här. hoppas fresten det går bra för lillasyskonet!

Svar på tråden Fler som drabbats av sk tyst moderkaksavlossning?