• Queequeg

    Bullar med choklad

    Någon som har recept på bullar av kanelbulle typ med chokladfyllning?

    Var och fikade idag och på det cafét hade de supergoda bullar som var fyllda med choklad

  • Svar på tråden Bullar med choklad
  • ludenben

    du testa att lägga nutella istället för smör/kanel/socker

  • tinaaaaaa

    min farmor river vit choklad som fylling, men hon har nog vaniljsocker eller något med..

  • SandraS

    Saffransbullar med vitchoklad

    Receptet ger cirka 50 bullar

    200 gr smör
    5 dl mjölk
    50 gr jäst
    2 kuvert saffran a 1/2g
    1/2 tsk salt
    2 dl socker
    14-15 dl mjöl

    Fyllning:
    100 gr smör
    200 gr vit choklad
    1 dl socker
    1 ägg och pärlsocker till garnering

    Ugnen på 225 grader, gräddas cirka 10-12 minuter

    Smält smöret, häll i mjölken däri och ljumma till 37 grader
    Smula jäst i bunken. Häll över smör/mjölk blandningen
    Bland ner salt, socker och saffran
    Rör i mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.

    Låt jäsa under duk 30 minuter.

    Kavla ut degen som vanligt, bre smör på, strö lite socker och finhackad vitchoklad. Rulla ihop, skär i delar, i form, ägg, pärlsocker. Låta jäsa under duk i 30 minuter innan gräddning.

  • SandraS

    Chokladbullar a´la special

    150 g magarin
    5 dl mjölk
    50 g jäst
    1/2 tsk salt
    1-1½ dl socker
    1,4-1,5 l vetemjöl
    1 tsk stött kardemumma

    Smält magarinet och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt (37°c). Smula jästen i en degbunke och tillsätt degspadet. Blanda ner resten av ingredienserna i spadet, häll i mjölet sist. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen väl tills den släpper från bunken. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur, gärna dragfritt, i 30-40 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord tills den känns fast. Kavla ut degen och smeta ut smöret och sockret. Därefter river du så mycket choklad du vill ha, och rullar sedan ihop degen och skär bullarna. Lägg i formar. Låt jäsa till dubbel storlek. Pensla med ägg och strö över hackad mandel eller pärlsocker. Grädda i 225-250°c i 5-10 minuter. Bullarna ska kallna under bakduk.

    Fyllning: 150 g socker, 150 g magarin och rikligt med riven blockchoklad.
    De här bullarna är underbart goda nygräddade, självklart kan dem frysas in.

  • bumse2

    Jag var och fikade häromdagen och åt då en bulle med choklad (ingen chokladkräm),supergod var den och jag glömde fråga hur de gjort, kan tänka mig att de kanske penslade med smält choklad innan de snurrade ihop dem, eller som i receptet ovan kanske. Ska iallafall testa mig fram.

  • Queequeg
    SandraS skrev 2008-03-11 19:51:32 följande:
    Chokladbullar a´la special150 g magarin5 dl mjölk50 g jäst1/2 tsk salt1-1½ dl socker1,4-1,5 l vetemjöl1 tsk stött kardemummaSmält magarinet och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt (37°c). Smula jästen i en degbunke och tillsätt degspadet. Blanda ner resten av ingredienserna i spadet, häll i mjölet sist. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen väl tills den släpper från bunken. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur, gärna dragfritt, i 30-40 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord tills den känns fast. Kavla ut degen och smeta ut smöret och sockret. Därefter river du så mycket choklad du vill ha, och rullar sedan ihop degen och skär bullarna. Lägg i formar. Låt jäsa till dubbel storlek. Pensla med ägg och strö över hackad mandel eller pärlsocker. Grädda i 225-250°c i 5-10 minuter. Bullarna ska kallna under bakduk.Fyllning: 150 g socker, 150 g magarin och rikligt med riven blockchoklad.De här bullarna är underbart goda nygräddade, självklart kan dem frysas in.
    Det receptet ska jag prova, det verkar likna det jah ät ute efter
  • Solskensmor

    Jag bakade idag på fm, fyllde mina bullar med smör, vaniljsocker, kanel och riven vit blockchoklad. Kladdigt och gott.

  • bumse2
    SandraS skrev 2008-03-11 19:51:32 följande:
    Chokladbullar a´la special150 g magarin5 dl mjölk50 g jäst1/2 tsk salt1-1½ dl socker1,4-1,5 l vetemjöl1 tsk stött kardemummaSmält magarinet och häll i mjölken, låt det bli fingervarmt (37°c). Smula jästen i en degbunke och tillsätt degspadet. Blanda ner resten av ingredienserna i spadet, häll i mjölet sist. Spara lite av mjölet till utbakningen. Arbeta degen väl tills den släpper från bunken. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur, gärna dragfritt, i 30-40 minuter. Knåda degen på mjölat bakbord tills den känns fast. Kavla ut degen och smeta ut smöret och sockret. Därefter river du så mycket choklad du vill ha, och rullar sedan ihop degen och skär bullarna. Lägg i formar. Låt jäsa till dubbel storlek. Pensla med ägg och strö över hackad mandel eller pärlsocker. Grädda i 225-250°c i 5-10 minuter. Bullarna ska kallna under bakduk.Fyllning: 150 g socker, 150 g magarin och rikligt med riven blockchoklad.De här bullarna är underbart goda nygräddade, självklart kan dem frysas in.
    Jag provade detta recept, jag säger bara: GUD SÅ GODA!!! Lägger ner alla andra planer på att få mina bullar att likna de jag åt på fiket, dessa var i toppklass
Svar på tråden Bullar med choklad