Det beror ju lite på vilken mat det handlar om, men det är ju alltid så att man drar ner på något för att kunna hålla nere priset. Om man jämför fiskpinnar tex, så är ju andelen rent fiskkött säkerligen större i dyrare märken, medans man i billiga har slängt i mera restprodukter för att fylla ut. Likadant m frukt o grönt, genom att använda mera bekämpningsmedel kan man hålla nere priserna eftersom frukterna till synes håller längre.
Försök att handla billig mat istället genom att planera dina inköp, köp så rena produkter som möjligt o lite halvfabrikat, köp mycket av säsongens grönsaker o det kött som är på extrapris. Gör många storkok på mycket grönsaker o lite kött, o fyll frysen med! Tänk på att pasta, ris o potatis är billiga råvaror som mättar länge! Mörkt bröd är tex bättre än ljust, eftersom du håller dig mätt längre på det! Å genom att bara handla en gång i veckan sparar man massor av pengar, för då köper man inte så mycket onödigt, å handla bara när du är mätt