Pirogdeg?
Hur gor ni degen till era piroger och har ni nagot extra smarrigt ni brukar fylla dem med? =)
Hur gor ni degen till era piroger och har ni nagot extra smarrigt ni brukar fylla dem med? =)
Deg
1 1/2dl mjölk
25g jäst
1/tsk salt
3-4 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke, ljummna mjölken 37 grader och häll i den. rör om
tilsätt salt och 3dl mjöl. arbeta degen kraftigt. tillsätt mer mjöl så degen blir smidig och inte kladdarl
låt jäsa under duk 15-30 min
Sätt ugnen 250 grader. förbered fyllningen.
kavla degen ocg skär den i rektanglar eller rutor.
Lägg på fylning på halva delen men inte ända ut till kanten. pensla kanten med uppvispat ägg. vik och tryck ihop degkanterna väl med en gaffel. Lägg pirogerna på lätt smod eller bakplåtsklädd plåt. pensla med ägg.
Grädda omedlebart, mitt i ugnen ca 15 min.
Som fyllning brukar jag variera med antignen:
*en köttfärsröra/sås
*tomatsås skina och ost
*rödlök, fetaost, lite tomatsås, hackad basilika
* pensla degen med tomatsås, ha i grillade grönskaer som aubergin, zuccini, paprika,ost
Hittade ett gott recept i Coop tidningen som vi fick sist och det var jättegott, kolla om du hittar något på deras sida.