Hur få till den perfekta helstekta oxfilén?
Ja just det, hur får man till perfekt mör helstekt oxfilé??
Temperatur?, marinad?, rumstempererat?, vilket är tricket??
Ja just det, hur får man till perfekt mör helstekt oxfilé??
Temperatur?, marinad?, rumstempererat?, vilket är tricket??
stek i panna så att det blir färg runt om. salt peppar vad man tycker om i kryddväg gärna färska kryddor... i med termometer in i ugn 175grader tills den är 55-60grader i temp..
Ta ut den när det återstår ca 5 grader kvar och lägg över folie så den får "vila" lite, blir mör och god!
Ok, tack! Stekpåse är inget att ha eller?
Har aldrig någonsin användt en sådan så jag vet inte...
Ok..men ibland blir ju köttet segt i alla fall, trots att man gör allt rätt... Vad gör man då för fel??
Bryn så den får fin färg runt om. Sen kör du den på låg temp (max 125 grader) till innertemp är 55 grader. Låt den vila 10 minuter innan du skär upp den. Då går det inte att misslyckas.
Om dentrots det skulle vara seg så har du fått tag på ett dåligt kött. Köp hängmörad mittbit av filén.
ok Kenzie, tack!! Så trciket är låg temperatur länge?
tricket
Pefekt, tackar! Läste just att man ska steka på runt 100-120 grader och att 55 är blodigt, 60 medium och 65 rosa... Sedan vila i folie i 10 minuter. Köttet ska vara marmorerat och inte för mörkt eller blött.
Undrans bara hur länge man måste steka i 100 grader innan det uppnår 60 grader..?
Detta går ju inte att misslyckas med!
vi brukar göra en egen kryddblandnig på massa smaskiga krydder o rulla köttet i de
sen stekar vi innan i panna som ni säger o sen i ugnen på 100
stektemp i o sen tar vi ut den på 50 o låter tempen var i låter den ligga o vila i folie tills den är 55
blir alltid bra!!!
Jag har ugnen på 80 g och kör på mitttemp. 55 grader och låter vila ett tag innan man skär upp. Om kpöttet hinner bli lite för kallt kan man sätta ugnen på 250 g och köra i 2 min innan servering.