Middag till 12 personer - Vad bjuda på?
Vad ska man hitta på för mat att bjuda på till 12 personer?
Det är jämn födelsedag så man vill ju att det ska vara något "fint".
Finns det något annat förslag än oxfilé.
Vad ska man hitta på för mat att bjuda på till 12 personer?
Det är jämn födelsedag så man vill ju att det ska vara något "fint".
Finns det något annat förslag än oxfilé.
Varför inte en buffé? Eller en härlig pasta
Vad skulle man i så fall ha på buffébordet?
Jag hade inte tänkt mig buffé, men kan kanske tänka om...
Tapasbuffé!
baconlindade dadlar
olika ostar
pata negra-skinka
crostini med tapenade
lantbröd
oliver
marinerade vitlöksklyftor
stekt halloumi
tomater i olika färger
minichevrepajer (förbaka pajskal av vanlig pajdeg. Lägg i en stor klicka chevréost, häll över vanlig äggstanning, ringla över honung - ugn 220gr 35-40 min, ev folie över sista 10 min).
vitlök&persiljestekta champinjoner
marinerade kronärtsskockor.
LÄTT att göra, ser lyxigt och proffsigt ut och behöver ingen direkt varmhållning. Perfekt!
Het Kyckling!
4 pers.
4 kycklingfiléer
1 röd lök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk matfett
1 tsk sambal olek
½ dl mango chutney
3 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt och peppar
Finhacka löken, paprikan och vitlöken och fräs mjukt i matfett.
Tillsätt sambal olek, mango chutney, grädde och buljongtärning. Låt småkoka i 8 minuter.
Bryn kycklingfiléerna på båda sidorna i matfett och krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i ugnsfast form.
Smaka av såsen och häll den över kycklingen.
Strö över riven ost och gratinera i 225 grader, ca 13 minuter
Servera med jasminris eller potatisgratäng och önskade grönsaker.
Tack för bra tips!
Det verkar ju ganska enkelt att göra dessutom och det är bra.
Budgeten är inte direkt minimal, men oxfilé är otroligt dyrt just nu och kyckling anser i alla fall jag är gott. Anses det till räckligt fint vid en lite finare tillställning?