Hur gör ni era hemmagjorda köttbullar?
Dags för hemmagjorda köttbullar idag! Vill gärna ha lite "sting" i dom Hur gör ni era?
Dags för hemmagjorda köttbullar idag! Vill gärna ha lite "sting" i dom Hur gör ni era?
jag lägger till en finhackad gullök
4 portioner
0,5 kg blandfärs eller annan köttfärs
1 ägg
0,5 dl ströbröd
2 - 3 dl vätska: vatten, mjölk eller grädde
salt, peppar
[redigera] Tillagning
Blanda samman vätskan och ströbrödet i bunke, låt ströbrödet svälla i ca 10 minuter.
Blanda ner färsen, ägget, salt och peppar i bunken.
Rulla runda köttbullar. Det går lättast om man sköljer händerna i kallt vatten innan.
Stek köttbullarna på medelvärme
Så gör jag med.
För att få variation ibland tar jag i paprikapulver,tomatpure och vitlök.
Jag har inte lök i mina egna köttbullar, här är mina ungefärliga ingredienser:
400 g köttfärs
0,5 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 dl stark buljong (ungefär en halv buljongtärning till en dl)
1 ägg
paprikapulver, salt, vitpeppar och ev lite soja.
Detta tycker jag verkar gott och annorlunda!
400g färs
2msk riven lök
1tsk salt
1/2krm cayennepeppar
1 pressad vitlöksklyfta
2msk hackad persilja
1dl grädde
margarin till stekning.
Blanda, forma och stek.
Jag brukar riva löken istället för att hacka, sa blir smeten lite slätare.
Ca. 1 msk ljus sirap till 500g blandfärs + köttbuljong + salt och vitpeppar + lite vatten tills smeten blir lite lagom lös!
500 gr köttfärs
0,5 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 riven gul lök
en skvätt vilt och kantarellfond
pressad vitlök
ev rivna färska champinjoner
salt och peppar
1-2 ägg
Beror på om vi ska ha pasta eller sås och potatis till
Till sås och potatis:
Salt
Vitpeppar
Kryddpeppar (det som gör att det smakar mormors köttbullar)
Potatismjöl
1 lite riven gullök
Till pasta:
Lite salt
Svartpeppar
Kinesisk soya
Potatismjöl
Paprikapulver
Cayennepepper
Samma sak funkar ju till pannbiff eller hambugare
Bakeapple: Ditt recept lät ju jättegott!! Ska ju lätt testas!
En liteN riven lök, inte lite
Nötfärs, mjölk, ströbröd, ägg, vitlök, salt
Älgfärs
Ägg
Ströbröd
Vatten el. mjölk
Viltkrydda och salt
Tack alla för era svar
På köttbullar av nötfärs runt 500 g har jag i ca 1/4 medelstor finhackad gul lök, 1 stor vitlöksklyfta, 1 ägg, ca ½ dl grädde, ½ tsk sambal oelek, salt o vitpeppar.
Sen rullar jag med hjälp av att blöta händerna då och då i vatten och bryner innan jag låter dom gå klara i ugnen på 180-200 grader.
nötfärs, lök, soja, svartpeppar, vatten och salt blir supergoda!
TOppen tjejer! NU är jag nöjd då jag redan är i fullgång med att göra mina köttbullar