• Majsan81

    Hur gör ni era hemmagjorda köttbullar?

    Dags för hemmagjorda köttbullar idag! Vill gärna ha lite "sting" i dom Hur gör ni era?

  • Svar på tråden Hur gör ni era hemmagjorda köttbullar?
  • K24yrs

    jag lägger till en finhackad gullök

    4 portioner

    0,5 kg blandfärs eller annan köttfärs
    1 ägg
    0,5 dl ströbröd
    2 - 3 dl vätska: vatten, mjölk eller grädde
    salt, peppar

    [redigera] Tillagning
    Blanda samman vätskan och ströbrödet i bunke, låt ströbrödet svälla i ca 10 minuter.
    Blanda ner färsen, ägget, salt och peppar i bunken.
    Rulla runda köttbullar. Det går lättast om man sköljer händerna i kallt vatten innan.
    Stek köttbullarna på medelvärme

  • isisisis

    Så gör jag med.

    För att få variation ibland tar jag i paprikapulver,tomatpure och vitlök.

  • Magrat

    Jag har inte lök i mina egna köttbullar, här är mina ungefärliga ingredienser:

    400 g köttfärs
    0,5 dl ströbröd
    1 dl mjölk
    1 dl stark buljong (ungefär en halv buljongtärning till en dl)
    1 ägg
    paprikapulver, salt, vitpeppar och ev lite soja.

  • skånetös78

    Detta tycker jag verkar gott och annorlunda!

    400g färs
    2msk riven lök
    1tsk salt
    1/2krm cayennepeppar
    1 pressad vitlöksklyfta
    2msk hackad persilja
    1dl grädde
    margarin till stekning.
     Blanda, forma och stek.


    **Blivande Fru Nordström**
  • Audrey Will

    Jag brukar riva löken istället för att hacka, sa blir smeten lite slätare.
    Ca. 1 msk ljus sirap till 500g blandfärs + köttbuljong + salt och vitpeppar + lite vatten tills smeten blir lite lagom lös!

  • Bakeapple

    500 gr köttfärs
    0,5 dl ströbröd
    1,5 dl mjölk
    1 riven gul lök
    en skvätt vilt och kantarellfond
    pressad vitlök
    ev rivna färska champinjoner
    salt och peppar
    1-2 ägg

  • Reyngirl

    Beror på om vi ska ha pasta eller sås och potatis till

    Till sås och potatis:
    Salt
    Vitpeppar
    Kryddpeppar (det som gör att det smakar mormors köttbullar)
    Potatismjöl
    1 lite riven gullök

    Till pasta:
    Lite salt
    Svartpeppar
    Kinesisk soya
    Potatismjöl
    Paprikapulver
    Cayennepepper

    Samma sak funkar ju till pannbiff eller hambugare

    Bakeapple: Ditt recept lät ju jättegott!! Ska ju lätt testas!

  • Reyngirl

    En liteN riven lök, inte lite

  • Bobbenn

    Nötfärs, mjölk, ströbröd, ägg, vitlök, salt


    BF 27/3-08
  • ludenben

    Älgfärs
    Ägg
    Ströbröd
    Vatten el. mjölk
    Viltkrydda och salt

  • Bakeapple
    Svar på #7
    Det är världens bästa köttbullerecept Fast jag gör oftast större köttbullar/pannbiffar av dem, för det är lite svåra att rulla och steka om man har mycket svamp i dem....
  • Janne77

    På köttbullar av nötfärs runt 500 g har jag i ca 1/4 medelstor finhackad gul lök, 1 stor vitlöksklyfta, 1 ägg, ca ½ dl grädde, ½ tsk sambal oelek, salt o vitpeppar.

    Sen rullar jag med hjälp av att blöta händerna då och då i vatten och bryner innan jag låter dom gå klara i ugnen på 180-200 grader.

  • Nina1982

    nötfärs, lök, soja, svartpeppar, vatten och salt blir supergoda!

  • Majsan81

    TOppen tjejer! NU är jag nöjd då jag redan är i fullgång med att göra mina köttbullar

Svar på tråden Hur gör ni era hemmagjorda köttbullar?