Mandelmassa, efterrätter eller kakor, recept tack!
Önskar tips på kakor eller goda efterrätter som innehåller mandelmassa. Köpte 500 gram för jag skulle göra muffins. Dessvärre har jag slarvat bort receptet och önskar nu tips på något gott!
Önskar tips på kakor eller goda efterrätter som innehåller mandelmassa. Köpte 500 gram för jag skulle göra muffins. Dessvärre har jag slarvat bort receptet och önskar nu tips på något gott!
hej nu ska ja rädda dig
recept.nu/1.38142/leila_lindholm/efterratter_godis/pain_au_chocolate
de här är jättegoda. nu hade jag inte madelmassa med, men mamam gjorde med det o sa det var lika gott.
o de går snabbt o lätt o göra.
ett TIPS, köp de 10st färdiga smördegsrutorna så slipper du kavla osv.. snabbare då haha..
lycka till
falsk potatisbakelse mumsit...strör mandelmassa över samt tror jag om det är kanel över samt emellan är det kallas det vaniljvisp???? ja har inte helelr det receptet men kanongooooda...
Fler?
4 ägg
4½ dl strösocker
200 g margarin
2½ dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
SMÖRKRÄM:
200 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl kallrörd marzankräm
GARNERING:
Grovriven mandelmassa
Kakaopulver
GÖR SÅ HÄR:
1. Värm ugnen till 200 grader
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Smält margarinet, häll i mjölken och blanda detta i äggsmeten
4. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ned i smeten
5. Grädda i smord och bröad långpanna i ca 15-20 minuter
6. Låt kakan svalna
7. Rör ihop smörkrämen
8. Blanda den kallrörda marzankrämen med smörkrämen till en god, lite klimpig smet
9. Bred krämen på den kalla kakan
Grovriv sedan mandelmassa över krämen, sikta över kakaopulver och skär kakan i lagom stora bitar. Det bör bli cirka 24 "kakor".
Åhh... Kan du inte göra chokladbiskvier, det är ju så otroligt gott och enkelt även om det är lite småplock att göra:
Chokladbiskvier (28 små eller 14 stora)
Bottnar: 275g mandelmassa
1 ½ dl socker
2 äggvitor
Fyllning: 250 smör (ej flytande)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
3 msk rom, konjak eller några droppar konjaksarom
Garnering: 150 blockchoklad
20 g kokosfett
- Finfördela mandelmassan i en matberedare eller riv den.
- Blanda den med sockret och äggvitorna
- Vispa allt till en pösig smet
- Spritsa eller klicka ut smeten till små runda kakor på bakplåtspapper (ca 4-8 cm i diameter)
- Låt dem stå på plåten i ca 30 min i rumstemperatur
- Grädda mandelbottnarna mitt i ugnen i 175° under 15 - 20 min
- Låt dem kallna på plåten därefter lossa dem
- Rör matfettet, florsockret och vaniljsockret till en pösig smet
- Tillsätt äggulorna en i taget
- Smaksätt smörkrämen med valfri smak
- Bred krämen på kakornas undersida
- Forma krämen med en bordskniv
- Ställ kakorna ca 30 min kylskåpskallt eller 15 min i fryst miljö
- Smält chokladen och kokosfett i en skål i vattenbad i en kastrull på spisen eller mikrovågsugn en till 2 min på full effekt.
- Doppa krämsidan av kakorna i chokladen, doppa ytterligare en gång när chokladen stelnat.
Försvara biskvierna svalt dock ej i kylskåp men gärna i frysen utom räckhåll för Kjell.
Oj, hann ju knappt skriva färdigt innan den postade. Älskar det här receptet, ska nog själv göra en sats nu till påsk!
Chokladbeskvier skulle jag också säga!
Eller göra det lätt för sig och ha i mandelmassa när man bakar bullar, oj vad gott det blir!
Ja, det är otroligt gott ju!
Oj, såg att i mitt meddelande kom min pik till pojkvännen med, han är som en dammsugare som lätt äter upp allt han hittar i skåpen...